Sorin Oprescu refuza sa confirme o candidatura la sefia partidului, dar colegii sai de organizatie au inceput deja ostilitatile impotriva
principalilor sustinatori ai lui Mircea Geoana. Vicepresedintele PSD Bucuresti, Madalin Voicu, a contest

Sorin Oprescu refuza sa confirme o candidatura la sefia partidului, dar colegii sai de organizatie au inceput deja ostilitatile impotriva
principalilor sustinatori ai lui Mircea Geoana. Vicepresedintele PSD Bucuresti, Madalin Voicu, a contestat rolul pe care social-democratii ardeleni il au in partid.
El a caracterizat grupul de la Cluj drept o utopie a presei si a spus ca nu va mai accepta ca senatorul Vasile Dancu sa fie vazut ca "marele mentor, strategul, ganditorul, Richelieu sau Mazarin-ul partidului". Voicu a adaugat ca "politrucii, stersii, mediocrii si veleitarii din conducerea partidului, care se vad in fiecare zi pe ecranele televizoarelor, trebuie sa faca un pas inapoi si sa lase locul altora care gandesc solutii pentru partid", insa nu a mentionat nici un nume.

Armistitiul cu clujenii a fost practic rupt

In plus, pesedistul crede ca partidul ar trebui sa-si asume mai clar apartenenta la stanga politica, inclusiv printr-o schimbare a numelui in Partidul Socialist.
Vicepresedintele filialei bucurestene si-a incheiat diatriba spunand ca PSD are nevoie de lideri autentici de stanga, "nu de lideri stangaci", trimitere evidenta la clujenii care vor o clarificare ideologica in interiorul partidului. Rabufnirea lui Voicu survine la scurt timp dupa ce Dancu a tinut sa-si exprime regretele fata de unele afirmatii la adresa colegilor bucuresteni, cele doua filiale convenind apoi sa se intalneasca regulat pentru o relatie mai buna. "Idila" a fost intrerupta subit odata cu reinceperea luptei pentru putere in PSD, ocazionata de viitorul Congres extraordinar.
In ceea ce priveste asumarea de catre Oprescu a posturii de "challenger" a lui Geoana, pesedistii bucuresteni raman prudenti. Presedintele executiv al organizatiei, Marian Vanghelie, a spus ca Oprescu nu si-a anuntat intentia in forurile de conducere. "Afirmatia potrivit careia Oprescu ar dori functia de presedinte al partidului este una scoasa din context, pentru ca domnia sa nu a spus niciodata explicit ca doreste acest lucru. El a spus doar ca nu exclude posibilitatea de a candida", a declarat Vanghelie intr-o conferinta de presa. Primarul sectorului 5 a aruncat si "o fumigena" afirmand ca declaratia lui Oprescu privind posibilitatea unei candidaturi a fost interpretata de catre membrii organizatiei din Capitala drept o intentie de a intra in echipa lui Mircea Geoana pe post de vicepresedinte al PSD.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.