Azi expira termenul pentru anuntarea numelui comisarului roman. Surse guvernamentale au declarat pentru Adevarul ca premierul Calin Popescu Tariceanu a trimis deja presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, plicul cu propunerea pentru port
Azi expira termenul pentru anuntarea numelui comisarului roman. Surse guvernamentale au declarat pentru Adevarul ca premierul Calin Popescu Tariceanu a trimis deja presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, plicul cu propunerea pentru portofoliul romanesc din Executivul european.
Desi premierul Tariceanu ar putea sa se autopropuna candidat pentru mandatul de "ministru roman" la CE, potrivit unor surse de la Bucuresti, in plicul ajuns pe masa presedintelui Barroso ar putea fi ori numele lui Mihai Razvan Ungureanu, ori cel al lui Varujan Vosganian, ambii liberali. La Bruxelles se vehicula ideea ca si in CE Romania si Bulgaria merg in tandem, motiv pentru care orientarea politica a comisarilor propusi de guvernele de la Sofia si Bucuresti ar trebui sa fie diferita, de dragul echilibrului politic. In contextul in care Meglena Kuneva, ministrul afacerilor europene bulgar, favorit la nominalizare, face parte din partidul liberal, comisarul roman ar trebui sa fie un democrat din familia popularilor. Opinia care primeaza insa acum la Bruxelles este ca profilul candidatului, experienta sa in problematica UE si, nu in ultimul rand, impresia facuta in cercurile diplomatiei europene sunt mai importante decat apartenenta sa politica.
Comisar pentru minoritati sau migratie


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.