Gheorghe Pitiga, 82 de ani, din Bacles-Mehedinti, a ramas fara munitia si pistolul artizanal pe care le purta mai tot timpul in tocul de la brau. Politistii l-au prins pe batran cu ciudata arma letala la marginea viei unde acesta isi pazea strugur
Gheorghe Pitiga, 82 de ani, din Bacles-Mehedinti, a ramas fara munitia si pistolul artizanal pe care le purta mai tot timpul in tocul de la brau. Politistii l-au prins pe batran cu ciudata arma letala la marginea viei unde acesta isi pazea strugurii de hoti.
Un batran in varsta de 82 ani, din satul mehedintean Smadovita, comuna Bacles, a ajuns in vizorul procurorilor DIICOT dupa ce politistii de la Serviciul Arme, Explozibili si Substante Toxice l-au depistat ca detinea un dispozitiv de aruncare a proiectilului, tip pistol, si cateva cartuse de calibru 5,6 mm. Gheorghe Pitiga, fost padurar, a fost prins in flagrant de oamenii legii, in via sa de la marginea satului, in urma unor informatii precise. Arma o purta la brau, intr-un toc special, unde avea si cartusele, iar de gat ii atarna un binoclu. Dezarmat si luat la intrebari de politisti, batranul le-a explicat ca de toate acestea se folosea la pazitul viei de hoti. El a marturisit ca detine pistolul in cauza si cartusele de peste 20 de ani, insa nu isi mai aduce aminte de unde le are.
Mor daca ma ia la puscarie!
Batranul amnezic se teme acum de puscarie si sustine ca nu poate suporta regimul de detentie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.