Microsoft a avut ieri o intalnire online cu companiile producatoare de aplicatii in domeniul securitatii informatice, dupa ce firmele McAfee si Symantec au reclamat faptul ca grupul nu-si respecta angajamentele asumate in discutiile cu reprezentantii
Microsoft a avut ieri o intalnire online cu companiile producatoare de aplicatii in domeniul securitatii informatice, dupa ce firmele McAfee si Symantec au reclamat faptul ca grupul nu-si respecta angajamentele asumate in discutiile cu reprezentantii Comisiei Europene, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Cel mai mare producator de programe informatice din lume a promis saptamana trecuta ca va modifica sistemul de operare Windows pentru a permite firmelor concurente sa ofere aplicatii auxiliare.
Vista va aparea pe piata luna viitoare, pentru clientii corporatisti, iar Microsoft si-a declarat disponibilitatea de a "colabora indeaproape" cu alti producatori de software.
McAfee si Symantec au apreciat ca intalnirea reprezinta un prim pas, dar ca au nevoie de informatii tehnice detaliate pentru a proteja utilizatorii de atacurile informatice. "Asteptam cu interes descrierea de catre Microsoft a propriului sistem de securitate", a declarat seful departamentului de cercetare de la McAfee, George Heron.
Purtatorul de cuvant al Symantec, Cris Paden, a spus ca stabilirea unui program de furnizare a unor informatii detaliate va contribui la reducerea ingrijorarii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.