Un patimas intr-ale vanatorii, regele Juan Carlos I al Spaniei face valuri in Rusia la numai doi ani de la un scandal de proportii pe care l-a declansat in Romania. Pasionat de sportul armelor de foc si al uciderii animalelor, regele Spaniei a
Un patimas intr-ale vanatorii, regele Juan Carlos I al Spaniei face valuri in Rusia la numai doi ani de la un scandal de proportii pe care l-a declansat in Romania.


Pasionat de sportul armelor de foc si al uciderii animalelor, regele Spaniei a starnit o serie de critici si acuze din partea organizatiilor ecologiste atunci cand presa rusa a dezvaluit ca Juan Carlos I a ucis cu sange rece un urs in apropiere de Moscova.
O PRADA USOARA. La sfarsitul lui august, regele Carlos I a vizitat regiunea Vologda din Rusia pentru o partida de vanatoare ""linistita"". Oamenii regelui i-au adus acestuia un urs domesticit si imbatat cu un cocteil din votca amestecata cu miere. Ursul Mitrofan, un animal imblanzit care traia bine mersi intr-o ferma din Novlenskoie, a fost aruncat intr-o cusca si transportat, cu o masina, pana la locul special amenajat pentru vanatoare, pe langa satul Limonovo din Vologda, cam la 500 de kilometri nord de Moscova, scrie ziarul rus Kommersant, citandu-l pe un reprezentant al autoritatilor locale. Aici, uriasul Mitrofan, ametit teribil de amestecul alcoolizat, a fost aruncat direct pe ""campul de lupta"" si impuscat cu sange rece de Juan Carlos I. Un singur glont si ursul a fost omorat.
VANATOARE IN ROMANIA. Ziarul nu precizeaza daca regele Spaniei a stiut de ursul cherchelit, dar intr-o interventie publicata de AFP, Casa Regala spaniola a calificat drept ridicole afirmatiile aparute in Kommersant. Pe de alta parte, cotidianul francez La Liberation a publicat ieri un material in care aminteste de scandalul pe care l-a declansat Juan Carlos I la o partida de vanatoare desfasurata in Romania. La mijlocul lui octombrie 2004, regele Spaniei a venit in Romania si a impuscat cinci ursi si doi porci mistreti in zona Covasnei, langa o casa de vacanta care a apartinut lui Nicolae Ceausescu.
REACTII. Si atunci, in 2004, si acum, organizatiile pentru protectia animalelor au ripostat. Rusul Serghei Starostin, director adjunct al unui departament de stat care se ocupa cu protejarea animalelor, sustine ca, in cazul asa-zisei vanatori de la Vologda, nu a fost vorba decat despre o ""crima"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.