Premierul israelian, Ehud Olmert s-a deplasat la Moscova cu o lista de plangeri, in capul carora se afla protestul fata de sprijinul rusesc acordat ex-perimentului atomic al Iranului. In plus, premierul israelian isi propusese sa ceara explicatii in
Premierul israelian, Ehud Olmert s-a deplasat la Moscova cu o lista de plangeri, in capul carora se afla protestul fata de sprijinul rusesc acordat ex-perimentului atomic al Iranului. In plus, premierul israelian isi propusese sa ceara explicatii in legatura cu armamentul rusesc vandut Siriei, dar care ajunge la Hezbollah. Kremlinul nu a fost prea incantat sa discute aceste probleme. Cu cateva ore inaintea intalnirii dintre presedintele Putin si premierul Olmert (foto), ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat ca tara sa nu crede ca proiectul nuclear iranian "reprezinta o amenintare concreta la pacea si securitatea lumii. Olmert a tinut ca presedintele rus sa cunoasca exact care e pozitia Israelului fata de dosarul nuclear iranian: "Nu putem avea privilegiul de a permite situatia in care Iranul va poseda arme neconventionale". In eventualitatea in care regimul de la Teheran va ajunge la faza de producere a armamentului atomic, Israelul nu va avea alta alternativa decat aceea de a actiona cu toate mijloacele pe care le poseda, inclusiv o actiune militara cu scopul distrugerii instalatiilor atomice iraniene, a mai comentat Olmert. Putin a abordat si "cazul presedintelui Moshe Katzav". "Va rog sa-i transmiteti lui Moshe Katzav salutarile noastre", i-a spus Putin premierului israelian, adaugand ironic: "domnul Katzav ne-a uimit pe toti. Nu ni s-a parut ca ar fi un barbat care poate sa faca fata la 10 femei. Suntem invidiosi". Dupa cateva clipe de nauceala, Olmert a raspuns pe un ton sec: "Nu-l invidiati, domnule presedinte. Nu prea i-a fost de folos".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.