Fostul Prim ministru francez Jean-Pierre Raffarin a fost audiat ieri, in calitate de martor, de doi magistrati insarcinati cu rezolvarea dosarului Clearstream, cauza judiciara care afecteaza onorabilitatea unor oameni politici si de afaceri din sfere
Fostul Prim ministru francez Jean-Pierre Raffarin a fost audiat ieri, in calitate de martor, de doi magistrati insarcinati cu rezolvarea dosarului Clearstream, cauza judiciara care afecteaza onorabilitatea unor oameni politici si de afaceri din sfere inalte ale societatii franceze. Prim ministru in perioada 2002-2005, Jean-Piere Raffarin a fost audiat in legatura cu unele aspecte privind varsarea in conturile unor politicieni francezi a unor credite suspecte de catre banca luxemburgheza Clearstream. Presa franceza a scris ca pe aceasta tema a fost pusa in circulatie publica, aparent de catre o persoana al carui nume a ramas plasat sub anonimat, o lista cu numele celor care au beneficiat de fonduri dubioase provenind de la banca Clearstream, acordate pentru obtinerea unor avantaje din vanzarea unor fregate, in 1991, Taivanului. Printre numele in cauza fi-gureaza si cel al actualului ministru de Interne, Nicolasc Sarkozy, virtualul candidat al dreptei la functia suprema in stat in alegerile prezidentiale de anul viitor din Franta. Scandalul privind dosarul Clearstream a inceput acum doi ani atunci cand judecatorul Renaud Van Ruymbeke a primit o scrisoare anonima - din partea celui pe care mai tar-ziu presa franceza il numea "cartita", lasand de inteles ca ar fi vorba chiar de premierul de Villepin - si un CD, care continea o lista de conturi bancare. Pe lista conturilor "strict secrete" de la Clearstream, o societate financiara din Luxembourg, figurau oameni de afaceri si personalitati politice importante, precum Nicolas Sarkozy, pe vremea aceea ministru al Finantelor in cabinetul lui Jean Pierre Raffarin.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.