Lipsa cvorumului a facut ca aceasta sa se suspende mai repede cu o ora.
La Senat, naravurile rele se invata foarte repede. Cel putin asa a aratat proaspata senatoare social-democrata Lucia Liliana Tomoioaga, venita in locul lui George Maior. Spe
Lipsa cvorumului a facut ca aceasta sa se suspende mai repede cu o ora.
La Senat, naravurile rele se invata foarte repede. Cel putin asa a aratat proaspata senatoare social-democrata Lucia Liliana Tomoioaga, venita in locul lui George Maior. Speriata ca proiectul de lege privind interventiile active in atmosfera, adica masurile antigrindina, ar putea sa nu treaca de plenul Senatului, Lucia Liliana Tomoioaga s-a gandit sa dea "trei maini" de ajutor. Pentru ca doi colegi erau plecati, dar cartelele au ramas in aparate, senatoarea Tomoioaga a votat si in locul acestora, contribuind astfel la trecerea unei legi organice. Chiar si dupa ce a votat la mai multe maini, senatoarea social-democrata nu a constientizat ca a facut ceva ce nu trebuia facut. "Nimeni nu m-a sfatuit sa votez. Efectiv, m-am inteles cu colegii pentru ca eu lucrez in viticultura si sunt pierderi mari din cauza grindinei. E foarte important ce s-a votat si tocmai pentru asta am cerut acordul colegilor", sustine senatoarea, lucru insa infirmat de cei doi. Mai mult chiar, aceasta sustine ca are si acordul scris al celor doi. Impaciuitor, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, cere clementa pentru gestul acesteia. "Eu cred ca ar trebui sa-i dam circumstante atenuante, pentru ca a venit doar de o saptamana si nu stie regulamentul. Va trebui sa o instruim". Presedintele Senatului spune insa ca va purta o discutie cu aceasta. "E interzis ca un senator sa voteze pentru altul". Vacaroiu nu exclude insa varianta ca Tomoioaga sa fi fost "victima" unei glume mai putin reusite.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.