Rezultatele inregistrate in aceasta saptamana in cupele europene arata ca pozitia tarii noastre in ierarhia coeficientilor pe ultimele cinci sezoane ar putea fi amenintata de urmatoarea clasata, Olanda. In acest moment, Romania ocupa locul sapte

Rezultatele inregistrate in aceasta saptamana in cupele europene arata ca pozitia tarii noastre in ierarhia coeficientilor pe ultimele cinci sezoane ar putea fi amenintata de urmatoarea clasata, Olanda.

In acest moment, Romania ocupa locul sapte, ceea ce inseamna ca din sezonul 2008/2009 vom avea sase echipe in competitiile europene, doua in Liga Campionilor si patru in Cupa UEFA. Romania tinteste insa locul sase, detinut de Portugalia, care ar permite accesul a trei echipe in Liga si a altor trei in UEFA.
EGALITATE. In aceasta saptamana, Romania a obtinut doar 0,333 puncte, datorita remizei inregistrate de Rapid in meciul cu PSG. Din fericire, si echipele portugheze au jucat slab in aceasta etapa. Doar FC Porto a inregistrat o victorie, in timp ce Sporting, Benfica si Braga au pierdut. Cele doua puncte obtinute de Porto, impartite la sase, numarul de echipe cu care Portugalia a inceput in cupele europene, s-au transformat in 0,333 puncte in topul coeficientilor. Astfel, fata de tara noastra, Portugalia isi mentine avansul de 1,25 puncte.
In schimb, reprezentantele Olandei, tara situata pe locul opt in ierarhia coeficientilor, au reusit un adevarat tur de forta la mijlocul aceastei saptamani: doua victorii si doua remize. Cum Olanda a avut sapte echipe inscrise la inceputul campaniei, rezulta 0,857 puncte in topul coeficientilor. Adica cu peste jumatate de punct mai mult decat Romania, avantajul tarii noastre reducandu-se la 1,74 puncte. Mentinerea unui asemenea ritm ar insemna ca Romania va fi ajunsa din urma dupa urmatoarele trei etape, echipele olandeze fiind avantajate si de un program mai usor la prima vedere.

CLASAMENT 2007


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.