Lacul Herastrau din Bucuresti a fost poluat cu produse petroliere, autoritatile de mediu observand acest lucru miercuri, cand au luat si primele masuri de neutralizare a zonei poluate, prin amplasarea unui baraj plutitor si imprastierea de material a
Lacul Herastrau din Bucuresti a fost poluat cu produse petroliere, autoritatile de mediu observand acest lucru miercuri, cand au luat si primele masuri de neutralizare a zonei poluate, prin amplasarea unui baraj plutitor si imprastierea de material absorbant. Inspectorii Primariei Capitalei impreuna cu comisarii Garzii de Mediu au constatat ca luciul de apa a fost poluat cu reziduuri petroliere de la statia de carburanti Petrom Baneasa. Comisarii Garzii de Mediu au amendat imediat societatea poluatoare cu 100.000 lei. "S-a ingradit zona, s-au pus baraje absorbante si s-au distribuit substante care sa neutralizeze produsele petroliere deversate", a declarat, ieri, viceprimarul general Razvan Murgeanu. El a precizat ca autoritatile au intervenit la timp, astfel incat sa se diminueze efectele nocive ale poluarii.
La randul sau, purtatorul de cuvant al Garzii de Mediu, Daniela Fita, a declarat ca reziduurile petroliere au afectat circa 100.000 mp din luciul de apa al lacului Herastrau, dar ca "situatia a revenit la normal si in prezent se mai observa doar mici pete". Din primele cercetari efectuate de comisarii garzii reiese ca poluarea s-a produs in urma spalarii in apa lacului Herastrau a unui rezervor murdar de produse petroliere.
Reprezentantii Petrom afirma ca benzinaria din Baneasa ar putea fi sursa poluarii din zona Lacului Herastrau, dar spun ca au demarat o investigatie in acest sens si pana la aflarea adevarului au trecut la decontaminarea zonei si a lacului, angajand o firma specializata, transmite NewsIn. Potrivit purtatorului de cuvant al Petrom, Gabriel Nastase, "salariatii benzinariei au luat toate masurile de limitare a poluarii si, desi nu avem confirmarea ca benzinaria poarta vina acestui incident, am trecut la decontaminarea zonei si a lacului, cu ajutorul unei firme specializate in astfel de opertiuni".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.