la cererea sa expresa. Acesta a marturisit judecatorilor ca a fost condamnat la 7 ani si 9 luni pentru inselaciune si ca s-a imprietenit cu Hayssam dupa ce acestuia i s-au interzis corespondenta si pachetele din motive disciplinare. Tudor Viore
la cererea sa expresa. Acesta a marturisit judecatorilor ca a fost condamnat la 7 ani si 9 luni pentru inselaciune si ca s-a imprietenit cu Hayssam dupa ce acestuia i s-au interzis corespondenta si pachetele din motive disciplinare. Tudor Viorel a devenit in acea perioada "intermediar", cu ajutorul sotiei lui, pentru ca Hayssam sa poata lua legatura cu "persoane publice importante, responsa-bili din PSD, Parchetul General, Politie si Administratie". Singurul nume pronuntat de martor a fost al deputatului Ristea Priboi, dar despre care a spus ca nu l-ar fi ajutat in niciun fel. Martorul a mai sustinut ca a citit toata corespondenta lui Hayssam, in care cerea destinatarilor sa-l scape de dosarele penale. "Oferea patru milioane de euro si toata averea din tara pentru a-si lua familia si a pleca din tara". Mai mult, martorul a dezvaluit ca stie de la Omar Hayssam ca rapirea jurnalistilor romani din Irak, in martie 2005, a fost initiata de sirian, impreuna cu Marie-Jeanne Ion, senatorul PSD Ion Vasile si deputatul PSD Viorel Hrebenciuc. Avocatii si apropiatii lui Hayssam au infirmat cele declarate de martor, considerand, mai degraba, ca acesta a povestit presupuneri care au aparut in presa.

Martorul sub acoperire promite probe senzationale
Despre rapirea jurnalistilor romani, martorul a sustinut ca stie de la Hayssam ca i-ar fi oferit jurnalistei Marie Jeanne Ion un autoturism BMW, iar la intoarcerea din Irak se angaja sa-i faca un trust de presa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.