Sunt companiile romanesti pregatite sa acceada pe piata unica europeana? La aceasta intrebare si-a propus sa raspunda a sasea editie a Forumului International de Investitii (FII) 2006, organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) si R
Sunt companiile romanesti pregatite sa acceada pe piata unica europeana? La aceasta intrebare si-a propus sa raspunda a sasea editie a Forumului International de Investitii (FII) 2006, organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) si ROMEXPO SA, in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIMB), Consiliul Investitorilor Straini (CIS), Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS), Programul German de Promovare Economica si Ocupare a Fortei de Munca in Romania (WBF/GTZ), Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO, avand drept sponsor principal cabinetul de avocatura "Zamfirescu Racoti Predoiu", care a abordat o tematica extrem de actuala: "Aderarea la Uniunea Europeana - oportunitati sau constrangeri pentru investitiile directe". Pe parcursul a doua zile, in incinta complexului expozitional Romexpo, FII 2006 a reunit un numar de aproximativ 400 de persoane din tara si strainatate, atrase de cel putin una dintre sectiunile forumului: sesiunile plenare de discutii, Salonul expozitional dedicat investitiilor si imobiliarelor - Parinvest, Bursa de Contacte si Gala Investitorul Anului 2005 in Romania. Sesiunile de prezentari si dezbateri ale forumului au abordat oportunitatile si riscurile privind investitiile directe in contextul pietei europene extinse, experiente ale statelor celor mai recent admise in UE, precum si sectoarele prioritare pentru investitiile directe in Romania, alaturi de proiecte care pot fi realizate in parteneriat public-privat. Momentul culminant al FII 2006 a fost atins cu prilejul Galei "Investitorul anului 2005" in Romania. Destinat promovarii investitiilor remarcabile la nivel national, realizate in anul 2005, Topul a reusit sa aduca in prim-plan cazurile de succes in comunitatea de afaceri si sa sensibilizeze companiile pentru adoptarea unor strategii de dezvoltare bazate pe investitii. Organizat in pragul aderarii Romaniei la UE, Forumul International de Investitii s-a constituit intr-un veritabil prilej de a transmite un semnal pozitiv oamenilor de afaceri si investitorilor straini, asupra potentialului investitional al Romaniei in context european.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.