Presedintele SIF Oltenia si fostul patron al clubului Universitatea Craiova, Dinel Staicu (foto), a fost audiat, ieri, la DNA in dosarul privind fraudarea Bancii Internationale a Religiilor (BIR), in care a si fost pus sub urmarire penala anul trecut
Presedintele SIF Oltenia si fostul patron al clubului Universitatea Craiova, Dinel Staicu (foto), a fost audiat, ieri, la DNA in dosarul privind fraudarea Bancii Internationale a Religiilor (BIR), in care a si fost pus sub urmarire penala anul trecut. In aceasta cauza, care este aproape de finalizare, Dinel Staicu este acuzat de inselaciune si complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice. In perioada 1999-2000, BIR a cesionat unui numar de 11 firme - aflate sub controlul lui Dinel Staicu - creante de 106,7 miliarde de lei rezultate din diverse contracte de imprumut. In cele mai multe cazuri, in contractele intervenite intre Staicu si reprezentantii bancari nu se facea vreo referire la pretul cesiunii, la modalitatea si la termenul de plata, fapt total neobisnuit la contracte de o asemenea valoare. Anchetatorii au stabilit ca, in perioada mentionata, actualul presedinte al SIF Oltenia a cerut si obtinut noua credite, din care nu a rambursat decat "firimituri", provocand BIR un prejudiciu evaluat la finele lunii mai 2004 la aproximativ 273 de miliarde de lei. Ulterior, valoarea prejudiciului a fost calculata la circa 450 de miliarde lei vechi.
In replica, fostul patron al Universitatii Craiova sustine ca este nevinovat si ca, de fapt, ar fi pierdut aproximativ un milion de dolari in urma afacerilor derulate de firmele sale cu Banca Internationala a Religiilor. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.