Comercializarea si difuzarea Buletinului Procedurilor de Insolventa se va derula prin sistemul abonamentelor sau individual de catre Oficiul National al Registrului Comertului si oficiile Registrului Comertului de pe langa tribunale, contra cost, pe
Comercializarea si difuzarea Buletinului Procedurilor de Insolventa se va derula prin sistemul abonamentelor sau individual de catre Oficiul National al Registrului Comertului si oficiile Registrului Comertului de pe langa tribunale, contra cost, pe baza de tarife aprobate prin hotarare a Guvernului, incepand cu data de 20 ianuarie 2007, anunta ONRC.
Pana la aceasta perioada, BPI se publica numai in format electronic, ONRC si oficiile Registrului Comertului de pe langa tribunale asigurand difuzarea de copii de pe Buletin, cu achitarea costurilor de xerocopiere. BPI este publicatia editata de ONRC prin care se realizeaza serviciul public de citare, comunicare, convocare, notificare a actelor de procedura efectuate de instantele judecatoresti si administratorii judiciari sau lichidatorii judiciari, dupa deschiderea procedurii de insolventa.
Rolul BPI este acela de a facilita derularea, cu rapiditate, a formalitatilor juridice si administrative aferente procedurii insolventei, aplicabila debitorilor aflati in stare de insolvabilitate sau de insolventa iminenta. Ca urmare a intrarii in vigoare a Legii nr. 85/2006 privind procedura insolventei, ONRP a publicat, la 1 august 2006, primul numar al BPI, in format electronic, precum si in format de hartie, in prezent fiind editate peste 170 de numere.
Insolventa este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizeaza prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor exigibile.
Procedura insolventei este procedura reglementata de Legea nr. 85/2006 si care se aplica debitorilor aflati in stare de insolventa, pentru acoperirea pasivului acestora.
Aceasta presupune intrarea succesiva a debitorului in perioada de observatie, procedura de reorganizare judiciara, procedura de faliment sau numai in procedura de reorganizare judiciara ori doar in procedura de faliment.
Procedura se aplica organizatiilor cooperatise comerciantilor (societati comerciale, societati cooperative sau grupurile de interes economic), societatilor agricole sau altor persoane juridice de drept privat care desfasoara si activitati economice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.