Avea numai 2 ani. ""Nu vorbeste coerent, poate sa mearga"", asa era trecut in descrierea pe care Politia a trimis-o mass-media. A disparut la 29 septembrie, din curtea bunicii sale din comuna Hanesti (Suceava). A fost gasit ieri intr-o fantana, fara

Avea numai 2 ani. ""Nu vorbeste coerent, poate sa mearga"", asa era trecut in descrierea pe care Politia a trimis-o mass-media. A disparut la 29 septembrie, din curtea bunicii sale din comuna Hanesti (Suceava). A fost gasit ieri intr-o fantana, fara viata. Fara maini si fara picioare.

Il chema Iordache Marian si implinise 2 ani la 10 august. Doar o ora nu a fost nesupravegheat. Cei doi frati ai mamei, in grija carora ramasese (minori si ei), au plecat in sat sa joace biliard si l-au lasat singur in curte. Cand s-au intors, nu l-au mai gasit. A fost cautat zile la rand, de politie, jandarmi si voluntarii BGS, veniti de la Bucuresti. Nici cainele specializat in gasirea de cadavre n-a reusit sa dea de urma micutului. Sansele ca el sa mai fie in viata scadeau de la o zi la alta. A fost gasit ieri la pranz, aruncat intr-o fantana din Saveni, oras aflat la 13 kilometri de locul disparitiei. Zacea printre animalele moarte aruncate de localnici in fantana parasita. Mainile si picioarele ii fusesera taiate. Pentru identificarea cadavrului, aflat intr-o avansata stare de putrefactie, a fost chemata mama copilului, Roxana Iordache. Femeia, care a avut un soc la vederea baiatului, l-a recunoscut numai dupa par.

MINCIUNI. Disparitia fusese reclamata la postul de politie din sat de unchii copilului si de cel cu care traia mama lui, Ioan Lazar. Femeia il cunoscuse cu doar cateva luni in urma. In ziua disparitiei, ea era plecata la Saveni, la fostul concubin, cu care voia sa se impace. Cand a aflat asta, Lazar a facut o criza de gelozie. ""In ziua cand a diparut Mari, mi-a disparut si pasaportul. Mi-e frica sa nu-l fi luat tot el si pe copil, pentru ca de-atunci imi repeta intruna sa stau linistita, ca apare. De unde e el asa sigur?"", plangea atunci mama. Actele femeii au fost gasite pe malul iazului din localitate. Si Roxana, si fratii ei, dar si Lazar au fost supusi testului poligraf. Ultimul dintre ei a fost si singurul care l-a picat. La testarea psihologica, a declarat ca pentru el ""oamenii nu sunt decat niste obiecte"". Pe Roxana Iordache o considera posesiunea lui.

PERCHEZITIE. Politistii au fost ieri acasa la principalul suspect


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.