Ministrul economiei si comertului, Codrut Seres, nu exclude posibilitatea de a-si inainta demisia, la inceputul anului viitor, daca bugetul ministerului pentru 2007 nu va fi suplimentat. Nemultumit de banii primiti, Seres a dat de inteles ca alocari

Ministrul economiei si comertului, Codrut Seres, nu exclude posibilitatea de a-si inainta demisia, la inceputul anului viitor, daca bugetul ministerului pentru 2007 nu va fi suplimentat. Nemultumit de banii primiti, Seres a dat de inteles ca alocarile bugetare au fost facute in favoarea unor anumite partide, si nu al unui “partid mic, cum este Partidul Conservator”. Mai mult, ministrul cere mai multa intelepciune din partea Finantelor si Parlamentului, care ar trebui sa modifice in sens pozitiv bugetul alocat MEC pe 2007. Ministerul Economiei si Comertului (MEC) va primi in 2007 de la bugetul de stat 1.334,47 milioane de lei.

„Este probabil sa plec din minister daca toate caile pe care le vom aborda ca sa rezolvam situatia vor esua“, a spus ministrul. Acesta spera sa gaseasca „mai multa intelepciune din partea parlamentarilor si a ministrului finantelor publice pentru majorarea bugetului alocat“. El mizeaza in primul rand pe faptul ca parlamentarii ar putea suplimenta in cadrul dezbaterilor pe legea bugetului de stat pe 2007 fondurile destinate MEC. Cea de-a doua varianta pro pusa de Seres pentru rezolvarea deficitului de finantare cu care se va confrunta ministerul sau anul viitor este ca Ministerul Finantelor sa faca in primul trimestru al anului viitor o rectificare bugetara, prin care MEC sa primeasca fondurile necesare sustinerii proiectelor.

Bugetul MEC - 77% din fondurile alocate in 2006
Potrivit lui Seres, bugetul alocat de Guvern MEC pentru anul viitor reprezinta 77% din bugetul pe 2006, in conditiile in care ministerul a cerut un plus de 10-15% fata de fondurile primite pentru acest an. „Suntem cam singurul minister care in 2007 se confrunta cu o scadere de buget. Acest lucru ne nemultumeste“, a spus ministrul. Potrivit acestuia, programul de reabilitare energetica si de crestere a eficientei energetice sau investitiile statului la reactoarele trei si patru sunt unele din proiectele subfinantate, anul viitor.

'Baietii destepti>>, amenintati de Seres
Producatorii de electricitate vor renegocia, pana la sfarsitul anului, toate contractele incheiate direct cu intermediarii pentru a trece la o majorare a preturilor de livrare, a anuntat Codrut Seres.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.