Cea mai scumpa afacere din lume cu un tablou era sa se transforme intr-un dezastru. Americanul Steve Wynn (64 de ani), multimiliardar si colectionar de arta, a tinut mortis sa cumpere lucrarea lui Picasso intitulata "Visul", datand din 1932. In acel
Cea mai scumpa afacere din lume cu un tablou era sa se transforme intr-un dezastru. Americanul Steve Wynn (64 de ani), multimiliardar si colectionar de arta, a tinut mortis sa cumpere lucrarea lui Picasso intitulata "Visul", datand din 1932. In acel tablou, ilustrul pictor o portretizase pe iubita sa, Marie-Therese Walter. Wynn, care si-a facut averea din cazinouri, a decis apoi sa revanda lucrarea, cu 139 milioane de dolari, record absolut in lumea artei. Numai ca miliardarul, care are probleme cu vederea periferica, a vrut sa le arate unor prieteni tabloul "pe viu", gesticuland pe langa panza. Si intr-un gest necontrolat, a lovit tabloul cu cotul drept, gaurindu-l in partea din stanga.
"Rahat!", a fost prima reactie a proprietarului, vazand orificiul de 5 cm facut in panza. Apoi a adaugat, adresandu-se prietenilor: "Bine ca l-am facut eu si nu voi". Dupa ce si-a revenit din stupoare, Wynn a spus ca, pana la urma, n-a murit nimeni si ca lui Picasso i-a luat numai cinci ore sa picteze lucrarea. A doua zi, a trimis tabloul la restaurat, iar acum zice ca nu o sa-l mai vanda.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.