Un bebelus de 800 de grame a fost adus pe lume de medicii Maternitatii din Constanta, in urma unei interventii periculoase. Seful Clinicii de Obstetrica - Ginecologie I, din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, conf. dr. Vlad Tica,
Un bebelus de 800 de grame a fost adus pe lume de medicii Maternitatii din Constanta, in urma unei interventii periculoase. Seful Clinicii de Obstetrica - Ginecologie I, din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, conf. dr. Vlad Tica, a declarat, ca bebelusul, un baietel prematur de numai 800 de grame, a venit pe lume in urma unei interventii de urgenta prin care medicii au incercat in primul rand sa salveze viata mamei, insarcinata in sase luni, care a ajuns la spital din cauza unei hemoragii abundente. "Pentru noi era foarte important sa salvam mama, dar miracolul s-a produs si am reusit sa scoatem si copilasul din uter, bebelusul fiind acum in viata de peste trei zile", a spus dr. Tica. Medicul sef a mai precizat ca sunt destul de rare cazurile de nastere prematura in aceasta faza si ca starea bebelusului, care cantareste cat un pui de gaina, este destul de critica, deorece sistemul imunitar si organele interne nu sunt dezvoltate suficient, acesta respirand cu ajutorul unui sistem de ventilatie special si primind alimentatie doar prin perfuzii.
In urma cu doua saptamini, tot la Maternitatea constanteana a fost inregistrat un alt record la nasterea unei fetite "uriase" de 5 kilograme.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.