Autoritatile poloneze faciliteaza emigrarea in Marea Britanie, organizind la Varsovia Tirgul britanic al locurilor de munca. La eveniment au participat peste 30 de firme britanice din domeniul distributiei, turismului si comertului. "Raspunsul a f

Autoritatile poloneze faciliteaza emigrarea in Marea Britanie, organizind la Varsovia Tirgul britanic al locurilor de munca.

La eveniment au participat peste 30 de firme britanice din domeniul distributiei, turismului si comertului. "Raspunsul a fost fantastic", a declarat unul dintre reprezentantii firmelor participante, aratind ca a intimpinat probleme in recrutarea cetatenilor britanici, in timp ce polonezii sint motivati si deschisi catre experiente noi. "In domenii in care somajul este redus si lipsesc aptitudinile este foarte greu sa gasim forta de munca autohtona", a explicat unul dintre participantii britanici.

Pentru familiarizarea viitorilor imigranti cu drepturile pe care le vor avea in Marea Britanie, la eveniment au participat reprezentanti ai Departamentului pentru munca si pensii din guvernul britanic si ai sindicatelor. In jur de 400.000 de polonezi au ales sa emigreze in Marea Britanie, profitind de decizia Londrei de a deschide piata muncii pentru noile state membre ale UE. In acest timp, in Polonia, rata somajului este de 20%, cei mai afectati fiind tinerii cu studii superioare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.