Este poreclit ""Nasul"". S-a remarcat ca fotbalist la Sportul Studentesc, intre 1971 si 1986. De 16 ani conduce Federatia Romana de Fotbal, mai precis din august 1990. Maine, cel care este la fraiele fotbalului romanesc, Mircea Sandu, implineste 54 d

Este poreclit ""Nasul"". S-a remarcat ca fotbalist la Sportul Studentesc, intre 1971 si 1986. De 16 ani conduce Federatia Romana de Fotbal, mai precis din august 1990. Maine, cel care este la fraiele fotbalului romanesc, Mircea Sandu, implineste 54 de ani.

""Administratia este un domeniu greu""

""Ma bucur foarte mult ca exista recunoasterea forurilor internationale. Delegarea mea de UEFA la meciul din Grupa A a Ligii Campionilor, dintre Chelsea si Barcelona, pentru mine, personal, a insemnat o recunoastere a activitatii mele in cadrul fotbalului national si international. Din pacate, in plan national nu stam la acelasi nivel, in sensul ca desi muncim mult la administratie pentru fotbal, lumea se comporta asa cum se comporta. Sper ca usor, usor sa se ajunga si la noi la nivelul pe care l-am vazut la Londra, unde suporterii celor doua echipe convietuiau, inainte de meci, cantau impreuna, nu s-au jignit in timpul meciului. Asta imi doresc in viitorul apropiat pentru fotbalul romanesc si nu jignirile, calomniile, injuriile, discutiile neprincipiale. Fotbalul este facut de fotbalisti pentru suporteri si pentru spectatori. Aceasta manifestare a suporterilor se datoreaza si manifestarii pe care o au unii conducatori de cluburi. Incepand din 2 octombrie avem prevazute sanctiuni care prevad, pe langa, suspendarea persoanelor vinovate si sanctionarea la recidiva a clubului, tocmai pentru a atrage atentia ca acea persoana care are astfel de actiuni vrea raul clubului pe care il reprezinta.

Eu si echipa din cadrul federatiei incercam sa facem ce este mai bun. Administratia este un domeniu greu. Problema este sa poti sa ai departamentele care coordoneaza activitatea in comisie, pentru ca nu un presedinte conduce activitatea unei federatii sau o persoana. Toata aceasta activitate este condusa de directiile din cadrul federatiei si de comisiile federatiei. Fiecare directie sau departament are un conducator, un director. Fiecare are atributii, responsabilitati. Presedintele impreuna cu directorul general trebuie sa coordoneze si sa urmareasca desfasurarea activitatii, sa intervina atunci cand este cazul, sa faca politicile pe care
le-a aprobat adunarea generala.

Sunt mandru de cele doua mari investitii care erau atat de necesare federatiei, Casa Fotbalului si Centrul National de la Academia Mogosoaia. Celelalte performante, in toata aceasta perioada, sunt ale jucatorilor si ale antrenorilor. De multe ori poate ca am fost tentat sa renunt, dar sunt de la 12 ani in aceasta lume a fotbalului, asa ca ceea ce ma remonteaza este fenomenul si lumea care face parte din el.

In plan personal, sunt foarte multumit de ceea ce am realizat. Am avut si bucuria cununiei baiatului meu, anul trecut al fetei. Acestea sunt evenimente care iti aduc satisfactii.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.