Reprezentantii companiei franceze Areva, cel mai mare producator de reactoare nucleare din lume, si cei ai Mitsubishi Heavy Industries au anuntat ca vor coopera in domeniul energiei nucleare pentru o pozitionare mai buna pe o piata in dezvoltare. Mit
Reprezentantii companiei franceze Areva, cel mai mare producator de reactoare nucleare din lume, si cei ai Mitsubishi Heavy Industries au anuntat ca vor coopera in domeniul energiei nucleare pentru o pozitionare mai buna pe o piata in dezvoltare. Mitsubishi Heavy, cel mai mare furnizor japonez de masini industriale, a intrat in negocieri cu Areva dupa ce a esuat in tentativa de preluare a producatorului de reactoare nucleare Westinghouse, cu care colaboreaza de 40 de ani. Compania japoneza "nu a avut alta solutie decat sa caute un alt partener, altfel ar fi devenit un jucator minor in afacerile cu energie nucleara", a declarat Masayuki Mochizuki, analist al JP Morgan, citat de Reuters, preluat de Mediafax.
Analistul considera ca aceasta alianta va fi benefica ambelor companii, care impreuna vor detine o pozitie mai puternica pe piata, desi impactul asupra profiturilor va fi limitat, in urmatorii zece ani. Areva si Mitsubishi Heavy au anuntat ca vor proiecta in colaborare o centrala nucleara cu o putere de 1.000 de megawati, de a treia generatie, anticipand o cerere importanta pentru reactoare de dimensiuni medii in regiuni precum Asia de Sud-Est, Europa de Est si Statele Unite.
Alianta va fi extinsa si asupra activitatilor de achizitii, servicii, ciclul de combustibil si realizarea unor noi tipuri de reactoare.
"Se spune ca piata reactoarelor de dimensiuni medii se va dezvolta semnificativ, multe state fiind interesate de energia nucleara", a precizat Anne Lauvergeon, directorul executiv al Areva, care a mentionat ca in urmatorii 25 de ani ar putea fi construite in lume 150-200 de astfel de unitati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.