Steve Jobs se chinuia deja de trei luni sa gaseasca un nume pentru compania sa, asa ca si-a amenintat colegii ca o va boteza "Apple Computers" (engl. apple mar) daca ei nu vor veni cu o propunere mai buna pana la ora 5 dupa-amiaza, in aceeasi zi. Da
Steve Jobs se chinuia deja de trei luni sa gaseasca un nume pentru compania sa, asa ca si-a amenintat colegii ca o va boteza "Apple Computers" (engl. apple mar) daca ei nu vor veni cu o propunere mai buna pana la ora 5 dupa-amiaza, in aceeasi zi. Dar gestul lui Steve Jobs nu este unul iesit din comun.
CISCO, de la CISCO Systems, nu este un acronim, dupa cum sunt cei mai multi tentati sa creada. Numele companiei fondate in 1984 este de fapt o prescurtare de la San Francisco.
Numele Compaq a fost format din "Comp", de la "computer", si "paq" care denota un integrat mic.
Numele motorului de cautare Google a fost ales in gluma, ca o referire la cantitatea de informatie cu care motorul de cautare ar fi putut sa opereze. Initial a fost numit "Googol" un cuvant care denota numarul 1 urmat de 100 de zerouri. Dupa ce fondatorii, absolventii de Stanford, Larry Page si Serge Brin, si-au prezentat proiectul unui investitor, au primit de la acesta un cec pe numele Google. si Google a ramas.
Fondatorul Hotmail, Jack Smith, a venit cu ideea accesarii postei electronice prin internet de la un computer de oriunde in lume. Cand Saaber Bhatia a intocmit planul de business pentru serviciul postal al lui Smith, a incercat tot felul de nume care sa aiba la final "mail" si in cele din urma a ales "hotmail" (engl. posta fierbinte), deoarece includea si literele "html" limbajul de programare folosit la conceperea paginilor web. Initial, serviciul se numea HoTMail.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.