Aproximativ 800 de familii din judetul Botosani, deportate in urma cu aproape 60 de ani din Basarabia, Bucovina de Nord si Tinutul Herta cer statului roman despagubiri pentru bunurile pierdute. Oamenii au depus la Prefectura, potrivit Rompres, solici
Aproximativ 800 de familii din judetul Botosani, deportate in urma cu aproape 60 de ani din Basarabia, Bucovina de Nord si Tinutul Herta cer statului roman despagubiri pentru bunurile pierdute. Oamenii au depus la Prefectura, potrivit Rompres, solicitari prin care spera sa primeasca bani in schimbul caselor, terenurilor, animalelor sau a altor bunuri de care au fost deposedati.
La nivelul Prefecturii a fost infiintata o comisie care are rolul de a verifica cele 800 de dosare si de a stabili daca refugiatii sau mostenitorii acestora au dreptul la despagubiri. De asemenea, Prefectura a solicitat sprijinul mai multor evaluatori, care sa stabileasca exact valoarea despagubirilor ce urmeaza sa fie acordate fiecarei familii. "Un dosar poate sa aiba o valoare de peste un miliard de lei vechi. O familie care s-a refugiat din Bucovina de Nord, care a avut bunuri de valoare, poate sa primeasca despagubiri importante. Trebuie sa gasim evaluatorii care sa calculeze despagubirile in cele 800 de dosare", a precizat subprefectul judetului Botosani, Mihai Elvadeanu. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.