Mediatori din partea Rusiei, Ucrainei si OSCE, dar si reprezentanti ai SUA si UE, au participat, ieri, la Odesa, la o noua runda de consultari cu delegatiile Republicii Moldova si Transnistriei, in incercarea de a le convinge sa revina la masa negoci
Mediatori din partea Rusiei, Ucrainei si OSCE, dar si reprezentanti ai SUA si UE, au participat, ieri, la Odesa, la o noua runda de consultari cu delegatiile Republicii Moldova si Transnistriei, in incercarea de a le convinge sa revina la masa negocierilor privind solutionarea diferendului transnistrean, transmite Rompres. "OSCE a propus unele proiecte referitoare la reglementarea transnistreana, dar acestea nu pot fi luate ca baza de dezbateri, intrucat nu reprezinta documente oficiale. Reprezentantii OSCE ne-au informat ca, deocamdata, vor luat act de opiniile fiecarei parti implicate in rezolvarea conflictului de pe Nistru si abia apoi vor prezenta un document oficial", a declarat in ajunul intrevederii ambasadorul rus cu insarcinari speciale, Valeri Nesteruskin, subliniind ca propunerea Organizatiei va putea fi luata in discutie abia in urma confruntarii cu alte planuri de reglementare a crizei transnistrene. Intre timp, mass-media moldovene au calificat solutia OSCE drept un alt "Memorandum Kozak" - faimosul proiect rusesc de reglementare a conflictului transnistrean care prevedea crearea unei federatii intre Republica Moldova si Transnistria.
Convorbirile dintre Chisinau si Tiraspol au fost sistate la sfarsitul lunii februarie cand delegatia moldoveana s-a retras de la discutii, acuzand regimul separatist transnistrean de inflexibilitate, aminteste Rompres. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.