Procesul in care fostul vicepremier George Copos, (foto) este judecat, alaturi de alte patru persoane, pentru un prejudiciu de peste un milion de euro adus statului, a fost din nou amanat, ieri, de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Copos s-a preze
Procesul in care fostul vicepremier George Copos, (foto) este judecat, alaturi de alte patru persoane, pentru un prejudiciu de peste un milion de euro adus statului, a fost din nou amanat, ieri, de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Copos s-a prezentat in fata instantei, insa dosarul a fost amanat pentru ca unul dintre inculpati, Stelian Ioan Ratiu, administrator la SC Transilvania International, nu a avut aparator. Urmatorul termen va avea loc la data de 15 noiembrie. George Copos s-a prezentat ieri la instanta suprema, declarand la finalul sedintei de judecata, ca este nefericit din cauza situatiei in care se afla in acest moment. "Romania are nevoie, de spectacol si are mai putin probabil nevoie de munca. Am fost prezent aici pentru ca sunt un om responsabil. Pentru ca respect legea si pentru ca respect Inalta Curte de Casatie si Justitia din Romania. Drept sa va spun nu sunt deloc fericit ca sunt acum aici si ca nu sunt la munca", a declarat patronul de la FC Rapid. Fostul vicepremier a tinut apoi sa precizeze, din nou, ca este nevinovat. "Nu a fost niciodata vorba despre ascunderea vreunui obiect impozabil. Holding-ul Ana isi plateste impozitele la stat si nu a ascuns nici un impozit", a adaugat George Copos.
Procesul a fost amanat, ieri, pentru a treia oara, anterior fiind vorba de motive procedurale, instanta constatand o serie de vicii de procedura, motiv pentru care nu a putut audia partea prejudiciata pentru a declara ce despagubiri cere.
Tranzactii dubioase
Fostul vicepremier al Romaniei a fost trimis in fata instantei la inceputul lunii iunie, de catre procurorii anticoruptie, in dosarul care priveste tranzactiile dubioase realizate de acesta cu Compania Nationala Loteria Romana, dezvaluite in premiera de ziarul ZIUA. George Copos este acuzat de prejudicierea bugetului de stat cu peste un milion de euro. Alaturi de Copos, in boxa acuzatilor au mai ajuns si complicii acestuia printre care Roza Gilio Giuzepe, actionar la SC Ana Electronic SA, SC Ana Group SA, SC Ana Pan SA, administrator la SC Rom Tour G.M. Impex SRL si membru fondator al Fundatiei ProRapid, si Nicolae Cristea, fost director al Loteriei Romane.
Patronul rapidist, membru al Partidului Conservator, si-a dat demisia din functia de vicepremier, la 1 iunie, cu putin timp inainte de a fi deferit instantei. El si-a motivat gestul prin faptul ca Guvernul i-a respins propunerile de modificare a Codului Fiscal si alte initiative privind mediul de afaceri. In realitate George Copos a evitat astfel o eventuala suspendare a sa din functie cauzata de dosarul in care este judecat pentru evaziune fiscala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.