Comisia pentru cultura a Camerei Deputatilor a amanat, ieri, pentru a doua oara, luarea unei decizii in privinta proiectului de lege care prevede marirea numarului de membri ai CNA de la 11 la 13 si care a fost initiat de toti liderii grupurilor parl
Comisia pentru cultura a Camerei Deputatilor a amanat, ieri, pentru a doua oara, luarea unei decizii in privinta proiectului de lege care prevede marirea numarului de membri ai CNA de la 11 la 13 si care a fost initiat de toti liderii grupurilor parlamentare. Deputatii au hotarat sa solicite conducerii Camerei prelungirea termenului de avizare a acestui proiect de lege, stabilit initial pentru 18 octombrie, dupa ce nu au reusit sa se puna de acord asupra lui. Deputatii Mona Musca si Raluca Turcan au criticat marirea numarului de membri ai CNA, pe motiv ca se politizeaza aceasta institutie. Mona Musca a spus ca acest proiect de lege a aparut din cauza faptului ca liderii partidelor parlamentare nu s-au inteles cine sa ocupe locurile vacante la CNA si ca marirea numarului de membri este facuta din motive strict politice. Ea a propus ca membrii Comisiei sa solicite prelungirea termenului de depunere a raportului asupra proiectului. Deputatul PNL Mihai Malaimare a spus ca este greu sa fie de acord sau impotriva acestui proiect, deoarece, pe de o parte, nu este o tragedie marirea numarului de membri ai CNA, dar, pe de alta parte, se creeaza un precedent periculos. Si el a cerut amanarea deciziei pe motiv ca trebuie sa se consulte cu liderul grupului parlamentar cum sa voteze. Deputatul PD Petre Strachinaru a pledat si el in favoarea amanarii raportului. (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.