Ozone Laboratories a contractat un credit de cinci milioane de dolari de la Citibank Romania, fondurile urmand sa fie utilizate pentru finantarea strategiei de dezvoltare a companiei farmaceutice. Creditul a fost acordat pe o perioada de 12 luni, pen
Ozone Laboratories a contractat un credit de cinci milioane de dolari de la Citibank Romania, fondurile urmand sa fie utilizate pentru finantarea strategiei de dezvoltare a companiei farmaceutice. Creditul a fost acordat pe o perioada de 12 luni, pentru asigurarea capitalului circulant, fiind primul imprumut de acest tip pe care compania il contracteaza de la Citibank, se arata intr-un comunicat al Ozone Laboratories. Suma va fi utilizata in special pentru cresterea numarului de produse din portofoliu si finantarea unor proiecte de investitii. Grupul Ozone Laboratories a fost infiintat in 2001 in Marea Britanie. Romania este prima piata in care compania a investit, in prezent avand subsidiare si in Polonia, Slovacia, Bulgaria, Cehia, Grecia, Ucraina, Turcia si Ungaria. Potrivit firmei de cercetare Cegedim Romania, in perioada iulie 2005 - iunie 2006, Ozone Laboratories ocupa locul 14 pe piata farmaceutica romaneasca, cu vanzari de 98,8 milioane de lei (27,9 milioane de euro) si o cota de 2%. Medicamentele Ozone sunt produse in Romania prin parteneriate incheiate cu companiile Fabiol Bucuresti, Mark Pharmaceuticals Iasi, Santa din Brasov si Bioeel din Targu Mures. In luna septembrie a acestui an, Ozone Laboratories a incheiat un parteneriat regional cu Bristol-Myers Squibb pentru administrarea produselor din portofoliul companiei americane in Polonia, Bulgaria si Slovacia. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.