Romania s-a clasat pe locul 4 in finala feminina pe echipe din cadrul Campionatelor Mondiale din Danemarca, fiind devansata de China, devenita campioana mondiala in premiera, SUA, si Rusia. Echipa feminina de gimnastica nu a reusit sa urce pe p

Romania s-a clasat pe locul 4 in finala feminina pe echipe din cadrul Campionatelor Mondiale din Danemarca, fiind devansata de China, devenita campioana mondiala in premiera, SUA, si Rusia.

Echipa feminina de gimnastica nu a reusit sa urce pe podium la aceasta editie a Mondialelor de la Aarchus, avand prestatii bune la barna si sarituri si mai putin reusite la sol. Elevele lui Nicolae Forminte au clacat insa la paralele, unde Druncea si Nistor au luat note mici, ultima chiar a cazut, cu toate ca reusise un exercitiu foarte bun la incalzire.
MULTUMIT. Chiar daca gimnastele romane nu au urcat pe podium, Forminte a declarat ca este multumit de rezultat: "" Fetele s-au depasit cu evolutiile lor si sunt convins ca la viitoarele concursuri vor incerca sa ia si medalii. Acesta este locul real, acesta ne este potentialul. Nu o sa impuscam pe nimeni ca a ratat Nistor, cea mai buna gimnasta la paralele, care e si in finala la acest aparat. Cand iti doresti ceva cu tot dinadinsul si nu ai maturitatea necesara, se pot intampla astfel de lucruri"".
VIITOR. Nicolae Forminte a plecat la Aarhus cu sabia deasupra capului. O eventuala necalificare a Romaniei in primele opt echipe ale lumii ar fi atras, cel mai probabil, si demiterea acestuia de la carma lotului olimpic. ""Ne-am batut. Am fost pana la ultimul aparat pe podium. E o pozitie merituoasa pentru stradaniile fetelor si ale colectivului tehnic. Ce va fi va fi, acesta e sportul. Fiecare natiune are urcusuri si coborasuri. Eu am datoria sa duc aceasta cruce in spate, sa opresc caruta Romaniei si sa o trag din nou la deal. O voi face cu siguranta, putina rabdare"", a spus Forminte.
Ieri au avut loc concursurile la individual compus, atat la baieti cat si la fete. Dan Potra a intrat cu al optulea punctaj, in vreme ce Razvan Selariu, care l-a inlocuit pe Flavius Koczi, a avut al 25-lea punctaj. La feminin am fost reprezentati de Steliana Nistor si de Sandra Izbasa.

ARBITRAJ FLUCTUANT


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.