Adriean Videanu, primarul Bucurestilor, si Asociatia Florarilor au incheiat, ieri, un protocol de colaborare privind comertul cu flori in Capitala, potrivit caruia florile se vor vinde cu TVA si bon fiscal, in chioscuri moderne, dotate cu aer conditi
Adriean Videanu, primarul Bucurestilor, si Asociatia Florarilor au incheiat, ieri, un protocol de colaborare privind comertul cu flori in Capitala, potrivit caruia florile se vor vinde cu TVA si bon fiscal, in chioscuri moderne, dotate cu aer conditionat, amplasate pe arterele Bucurestilor dupa un atent studiu peisagistic. Cele doua parti au cazut de acord asupra modului in care se vor vinde flori in Bucuresti: legal si in spatii civilizate. "Avem in vedere modernizarea intregului mobilier urban din Bucuresti. O categorie aparte o reprezinta si chioscurile pentru flori. La initiativa vanzatorilor de flori am semnat un protocol, sa stabilim, de comun acord, forma care o va avea modelul de chiosc, alte detalii legate de aceasta activitate. (...) De la anul, florile se vand legal, in conditii civilizate", a precizat primarul general Adriean Videanu. Potrivit protocolului dintre municipalitate si Asociatia Florarilor, atat edilii, cat si comerciantii din strada trebuie sa gaseasca o solutie pentru inlocuirea tarabelor inestetice. Asociatia Florarilor va propune Consiliului General aprobarea unui proiect de hotarare care sa reglementeze activitatea de vanzare a florilor in Capitala, care contine atat modelul noului chiosc, precum si zonele din Bucuresti unde se va putea desfasura aceasta activitate. Pana pe 19 martie, anul viitor, floraresele impreuna cu urbanistii din Capitala trebuie sa gaseasca un model pentru noile magazine in care se vor vinde flori. Floraresele trebuie sa se alinieze la cerintele unei economii moderne, fiind nevoite sa aseze produsele in vitrine si in interiorul chiscului, astfel incit strada sa nu mai fie ocupata de ligheane si caldari pline cu flori. Conform protocolului dintre edili si florari, dupa identificarea amplasamentelor si a tipurilor de mobilier stradal, cele doua parti trebuie sa elaboreze, pana la 18 iunie 2007, un "Plan de modernizare a retelei de comercializare a florilor si a plantelor ornamentale". Tot de la jumatatea anului viitor, florile se vor vinde legal. Chioscurile cu termopane si aer conditionat vor fi utilate ca magazinele adevarate, cu case de marcat si chitante fiscale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.