"PNTCD reitereaza solicitarea de demolare imediata a constructiei de langa Catedrala Sf. Iosif si incetarea conflictului cu comunitatea catolica, profund lezata in drepturile sale legitime de autoritati. Solicitam, de asemenea, pozitia publica a pres
"PNTCD reitereaza solicitarea de demolare imediata a constructiei de langa Catedrala Sf. Iosif si incetarea conflictului cu comunitatea catolica, profund lezata in drepturile sale legitime de autoritati. Solicitam, de asemenea, pozitia publica a presedintelui Traian Basescu in aceasta chestiune, tacerea sa putand fi interpretata ca o complicitate si o insulta la adresa inaltilor oficiali europeni" se arata intr-un comunicat al Partidului National Taranesc. Comunicatul mentionat aminteste de luarile de pozitie la nivel european in favoarea Catedralei Sfantul Iosif, respectiv scrisoarea lui Hans Gert Poettering, presedintele crestin-democratilor din Parlamentul European, catre Presedintele Traian Basescu, care cere oprirea lucrarilor de langa Catedrala Sfantul Iosif. De asemenea, primul-ministru francez Dominique de Villepin a implicat in solutionarea problemei diplomatia franceza la cel mai inalt nivel, situatie fara precedent in relatiile dintre Romania si Franta, se arata in comunicatul citat. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.