Visul lui Gigi Becali de a aduce pe Real Madrid in Ghencea, exprimat public acum cinci ani, s-a adeverit aseara partial, transformandu-se, incet-incet, intr-un cosmar pentru toata suflarea ros-albastra. Echipa lui Olaroiu a intrat din timorata pe ter
Visul lui Gigi Becali de a aduce pe Real Madrid in Ghencea, exprimat public acum cinci ani, s-a adeverit aseara partial, transformandu-se, incet-incet, intr-un cosmar pentru toata suflarea ros-albastra. Echipa lui Olaroiu a intrat din timorata pe teren, ca si la meciul cu Lyon, chiar mai speriata, pentru ca in fata avea o trupa de superstaruri ale fotbalului mondial. Hagi avertiza inaintea jocului ca Steaua nu are voie sa faca nici un cadou Realului, iar asta s-a intamplat inca din minutul noua, cand Sergio Ramos, nemarcat la un corner, a marcat din mijlocul careului stelist. Faza de doua ori cu ghinion pentru clubul din Ghencea, fiindca un fan a aruncat din tribuna cu un telefon mobil spre Guti, ceea ce nu l-a impiedicat pe mijlocasul spaniol sa execute foarte bine lovitura de colt din care s-a deschis scorul. Pana atunci Steaua aratase multa vointa si putina putinta, iar dupa gol Realul a pus stapanire pe joc, legand pase care i-au transformat pe stelisti in "magarusi". Capello si-a demonstrat din nou clasa, facand o mutare supriza, introducerea lui Robinho pe partea stanga, acolo unde brazilianul l-a ridiculizat in dese randuri pe Saban, iesit in cele din urma in fluieraturile fanilor. Raul a facut un 2-0 logic, dupa o combinatie rapida, cu Van Nistelrooy blocat de Carlos, dar cu vulpoiul Raul la panda, atacatul spaniol trecandu-si in cont a 54-a reusita in Champions League.
Olaroiu nu prea a avut ce sa schimbe la pauza, Capello nu avea de ce sa schimbe, desi pe banca stateau Ronaldo, Beckham sau Cassano, iar partea a doua a inceput pe aceleasi coordonate. Real a facut 3-0, sut Robinho deviat de Goian suficient cat sa-l pacaleasca pe Carlos, "galacticii" au redus turatia, permitand Stelei sa iasa mai periculoasa la joc. Olaroiu a mutat ofensiv, cu Thereau in locul lui Saban, iar francezul a pasat decisiv pentru Vali Badea care, din doua incercari, a trimis mingea in poarta lui Casillas. Suporterii Stelei l-au scos definitiv de la inima pe Carlos dupa golul patru, semnat de Van Nistelrooy, atacantul olandez pacalindu-l pe portar cu o scarita la care portughezul a iesit extrem de neinspirat. S-a terminat 4-1, o diferenta care reflecta exact realitatea din teren. Stelei nu-i ramane decat sa se bata cu Dinamo Kiev, depasita net aseara de Lyon chiar in Ucraina, pentru un loc trei care ar trimite-o in primavara Cupei UEFA. O competitie mai la indemana unei echipe care pare de licurici in Galaxia Ligii Campionilor. (B.G.)
STEAUA - REAL MADRID 1-4 (0-2)
Au marcat: V. BADEA 64 / S. RAMOS 9, RAUL 34, RONBINHO 56, VAN NISTELROOY 76
Stadion: "Steaua"; spectatori: 25.000.
STEAUA: Carlos - Saban (59 Thereau), Goian, Ghionea, P. Marin - Nicolita, Paraschiv (79 Oprita), Lovin (63 Ov. Petre), Bostina - Dica - V. Badea. Antrenor: Cosmin Olaroiu.
REAL: Casillas - S. Ramos, Helguera, Cannavaro, R. Carlos - Robinho, Emerson, Diarra, Guti (72 Beckham) - Van Nistelrooy (79 Ronaldo), Raul. Antrenor: Fabio Capello.
Cartonase galbene: Dica (29) Goian (74).
Au arbitrat: R. Rosetti - A. Stagnoli, M. Giordano - toti din Italia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.