Presedintele american, George W. Bush, a semnat, ieri, o lege foarte criticata care permite recurgerea la metode agresive de interogatoriu si judecarea de catre tribunalele militare a suspectilor de terorism, cum ar fi presupusul creier al atentatelo
Presedintele american, George W. Bush, a semnat, ieri, o lege foarte criticata care permite recurgerea la metode agresive de interogatoriu si judecarea de catre tribunalele militare a suspectilor de terorism, cum ar fi presupusul creier al atentatelor de la 11 septembrie 2001, informeaza Rompres. Planul presedintelui Bush privind tratamentul suspectilor de terorism a devenit lege la sase saptamani dupa ce liderul de la Casa Alba a admis ca CIA a interogat in secret teroristi peste hotare si a facut presiuni asupra Congresului sa autorizeze judecarea acestora de catre comisii militare. "Prin semnarea acestei legi, oamenii despre care serviciile noastre secrete considera ca ar fi orchestrat uciderea a circa 3000 de persoane nevinovate vor fi judecati", a afirmat presedintele Bush, referindu-se la atentatele de la 11 septembrie 2001. "Este o ocazie rara cand un presedinte poate semna o lege despre care stie ca va salva vieti ale americanilor", a mai spus liderul de la Casa Alba. Printre cei pe care SUA spera sa ii judece se afla seicul Khalid Mohammed, acuzat ca ar fi "creierul" atacurilor de la New York si Washington din 2001, Ramzi Binalshibh, un presupus pirat al aerului de la 11 septembrie, si Abu Zubaydah, banuit ca ar fi reprezentat legatura intre Osama Ben Laden si multe celule Al-Queda, aminteste Rompres. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.