Echipa feminina de gimnastica a Romaniei, formata din Floarea Leonida, Daniela Druncea, Sandra Izbasa (foto), Steliana Nistor, Loredana Sucar si Christina Elena Chiric, s-a calificat in finala la Campionatele Mondiale de la Aarhus, dupa ce a obtinut
Echipa feminina de gimnastica a Romaniei, formata din Floarea Leonida, Daniela Druncea, Sandra Izbasa (foto), Steliana Nistor, Loredana Sucar si Christina Elena Chiric, s-a calificat in finala la Campionatele Mondiale de la Aarhus, dupa ce a obtinut locul cinci in calificari. Cu un total de 232,600 de puncte, echipa pregatita de Nicolae Forminte a fost devansata de SUA (243,325), China (239,525), Ucraina ( 235.025) si Rusia (234.800), tabloul finalistelor fiind completat de Australia, Brazilia si Spania. Suparat ca nu a obtinut accesul in finala pe echipe, echipa sa clasandu-se doar pe locul noua, antrenorul Italiei, Enrico Casella, a acuzat Romania ca a fost avantajata de arbitri in calificari, fapt care a atras o replica dura din partea presedintelui FRG, Adrian Stoica. "Nu stiu ce declaratii au dat italienii, pentru ca aici nu se stie nimic sau eu, cel putin, nu stiu. Daca reclama arbitrajul intr-adevar, cred ca titlul european castigat de ei anul trecut le-a luat mintile. Toti avem dreptul la o opinie, dar mi se pare exagerat ce spun ei ca Romania a fost ajutata sa se califice", a subliniat Stoica, adaugand ca este multumit de rezultatele obtinute pana acum de delegatia noastre. "Suntem multumiti de calificarile obtinute de lotul masculin si feminin, desi trebuie sa recunoastem ca sansele mai mari de medalii le vom avea in finalele pe aparate sau la individual compus. Pe echipe va fi greu sa urcam pe podium. Chiar daca fetele au facut mai multe greseli decat baietii, consider ca au obtinut un rezultat foarte bun calificandu-se in finala pe echipe de pe locul 5. Practic, ele si-au indeplinit obiectivul, iar pentru noi a fost important ca Romania sa fie prezenta in concursul pe echipe de la JO 2008", a mai declarat Stoica. Conform punctajului obtinut, Steliana Nistor (59,850) si Sandra Izbasa (59,825) s-au calificat in finala de la individual compus, care va avea loc joi seara, aceleasi sportive obtinand vizele si pentru finalele pe aparate dupa cum urmeaza: Sandra Izbasa va fi prezenta la sarituri, barna si sol, in vreme ce Steliana Nistor va concura pentru medalii la paralele si barna. Aseara, dupa inchiderea editiei, gimnastii romani au evoluat in finala pe echipe, iar in aceasta seara, de la ora 20, tricolorele vor evolua in ultimul act al intrecerii similare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.