Ministrul suedez al Culturii, Cecilia Stego Chilo (foto), a anuntat, luni, ca renunta la functia detinuta in Cabinetul condus de premierul Fredrik Reinfeldt, apreciind gestul sau drept firesc in contextul in care a evitat plata anumitor taxe si impoz
Ministrul suedez al Culturii, Cecilia Stego Chilo (foto), a anuntat, luni, ca renunta la functia detinuta in Cabinetul condus de premierul Fredrik Reinfeldt, apreciind gestul sau drept firesc in contextul in care a evitat plata anumitor taxe si impozite, vreme de mai multi ani. "Pentru ca nu mi-am platit abonamentul radio-TV si mi-am platit la negru ajutoarele la domiciliu, am comis, inainte de a deveni ministru, infractiuni care nu pot fi considerate acceptabile", a declarat Stego Chilo, citata de Mediafax. Fostul oficial suedez a confirmat relatarile din presa, potrivit carora nu si-ar fi platit abonamentul TV timp de 16 ani, preferand sa angajeze bone la negru in perioada in care copiii sai erau mici. Stego Chilo a incercat, fara succes, sa recupereze aceste datorii retroactiv, cazul ei ajungand insa in atentia Politiei, ca urmare a unei sesizari emise de autoritatile competente. Aceasta ar fi cea de-a doua demisie din cadrul Executivului suedez din ultimele zile, gestul Ceciliei Stego Chilo intervenind dupa ce ministrul Comertului, Maria Borelius, a anuntat, sambata, ca renunta la portofoliul detinut, din motive similare. Noul guvern conservator de la Stockholm a fost investit la data de 6 octombrie, anul acesta, premierul Reinfeldt declarandu-se, totusi, optimist in privinta mentinerii stabilitatii Cabinetului pe care il conduce. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.