Pentru prima data in istoria autohtona post-decembrista, reprezentantii poloului romanesc au fost invitati, ieri, la Palatul Victoria, pentru a-si primi recompense financiare in urma rezultatului senzational obtinut la Euro 2006, unde echipa pregatit
Pentru prima data in istoria autohtona post-decembrista, reprezentantii poloului romanesc au fost invitati, ieri, la Palatul Victoria, pentru a-si primi recompense financiare in urma rezultatului senzational obtinut la Euro 2006, unde echipa pregatita de Vlad Hagiu s-a situat in imediata apropiere a podiumului continental, ocupand locul patru. De altfel, asa cum a promis in urma cu o luna, cand tricolorii au revenit in tara de la intrecerile continentale, premierul Calin Popescu Tariceanu le-a inmanat poloistilor, ieri, un cec in valoare de 300.000 RON si le-a promis ca, de anul viitor, va fi demarat un amplu program guvernamental pentru constructia mai multor bazine olimpice in intreaga tara. "Vazand cum ati evoluat, mi-am imaginat ca veti ajunge in finala, dar oricum performanta voastra este deosebita", a spus premierul. Prezent la eveniment alaturi de antrenorul Vlad Hagiu, secretarul general al FRP, Anatolie Grintescu, dar si de jucatorii veniti de peste hotare, in frunte cu Florin Bonca si Radu Cosmin, presedintele FR Polo, George Gaita, i-a explicat premierului ca performantele poloului autohton ar fi mult mai valoroase daca ar exista o infrastructura puternica. "Din pacate, toata iarna nu am putut sa ne antrenam din cauza bazinului, depasit moral de 50 de ani (n.n. - Floreasca fost inchis aproape trei luni!). Din cauza asta, cred ca nu am putut obtine mai mult, pentru ca jumatate din echipa, cei care joaca in Romania, nu au avut unde sa se antreneze", a punctat Gaita, dupa care premierul Tariceanu l-a asigurat ca, in 2007, va fi demarat un program pentru constructia mai multor bazine in diferite orase. "Din discutia cu voi, va trebui sa ne lamurim si sa facem o alegere: sa facem mai multe bazine in toata tara sau sa facem cateva centre puternice, cum este cel de la Oradea", a concluzionat premierul. La finalul ceremoniei de premiere, Calin Popescu Tariceanu a primit de la antrenorul Vlad Hagiu un tricou si o minge de polo, "cadou din partea echipei nationale".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.