"Dialog cu natura"
Gratiela Dumitrescu, Victoria Georgiana-Mihaila, Marius Ciprian-Codreanu si alti elevi ai Scolii nr. 114 "Principesa Margareta", sub coordonarea Mihaelei Filoteanu, au intrat in "Dialog cu natura". Expozitia de grup va fi vernisata azi, la orele 11.00, la sediul Bibliotecii "Ion Creanga" din Capitala. (L.D.)
"Debussy-pianul si marea"
Este titlul cartii Gabrielei Boeru Ander aparuta la Editura Muzicala. Volumul si autoarea vor fi prezentate la lansare - azi, la pranz, in Aula Muzeului "George Enescu" - de catre Octavian Lazar Cosma, presedintele Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, si Doru Popovici, compozitor si muzicolog. (L.I.)
"102 minute" in infern
"Timp de 102 minute, in dimineata zilei de 11 septembrie 2001, 14.000 de oameni s-au luptat pentru viata la World Trade Center. Aceasta carte intentioneaza sa dezvaluie ce s-a intamplat atunci, exclusiv din perspectiv oamenilor din interiorul Turnurilor Gemene - angajati ai firmelor, vizitatori si salvatorii care le-au sarit in ajutor. Relatarile lor sunt extrase din 200 de interviuri cu supravietuitori si martori, din mii de pagini de transcrieri ale transmisiilor radio, din mesaje telefonice, electronice si din diverse discutii", avertizeaza Jim Dwyer si Kevin Flynn, reporteri la "New York Times". Cartea, aparuta in traducerea lui Bogdan Marchidanu la Editura Nemira, a fost lansata de curand. (L.D.)
Expresionismul la Bucuresti
Ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman, si sotia acestuia, Jenny Taubman, organizeaza, astazi, la ora 18.00 o vizionare privata a expozitiei ce va fi inaugurata la resedinta diplomatica din Str. Kiseleff, nr. 21. Expozitia cuprinde lucrari semnate de pictori reprezentativi ai expresionismului abstract si care au redefinit arta americana a sec. XX, precum Jackson Pollock, Wilhem de Kooning, Sidney Geist. Majoritatea lucrarilor a fost pusa la dispozitie prin intermediul programului <<Arta in Ambasade>>, administrat de Departamentul de Stat al SUA, cu sprijinul specializat al fiicei familiei Taubman, Lara Taubman. Organizat in 1964 de Departamentul de Stat, programul <<Arta in Ambasade>> este un muzeu global care expune lucrari de arta originale semnate de cetateni americani in saloanele publice din aproximativ 180 de resedinte diplomatice americane din intreaga lume. (D.E.)