Seful Popularilor Europeni din Parlamentul European, Hans-Gert Poettering, i-a adresat luna trecuta o scrisoare personala presedintelui Traian Basescu in care ii cere sefului statului roman sa intervina pentru salvarea Catedralei Sfantul Iosif. Scris
Seful Popularilor Europeni din Parlamentul European, Hans-Gert Poettering, i-a adresat luna trecuta o scrisoare personala presedintelui Traian Basescu in care ii cere sefului statului roman sa intervina pentru salvarea Catedralei Sfantul Iosif. Scrisoarea este adresata si in numele grupului parlamentar al Partidului Popular European, cea mai puternica fractiune din legislativul comunitar pe care il controleaza prin cei 264 de membri ai sai. Partidul Democrat din Romania se straduieste de mai multa vreme sa devina membru al PPE - aspect remarcat si in scrisoarea lui Poettering. Surse de la Strasbourg si Bruxelles ne-au informat ca seful PPE nu gusta de loc manipularile de imagine ale PD, al carui presedinte executiv, Adriaen Videanu, este si primarul general al Capitalei, acuzat de abuzuri in cazul Catedralei.
O informare a MAE, adresata la 18 august Guvernului, repeta practic avertismentele ZIUA asupra riscurilor la adresa imaginii Romaniei ce decurg din constructia unei cladiri de 75 de metri in imediata apropiere a Catedralei catolice Sfantul Iosif. Ungureanu a cerut ca autoritatile romane sa traga de timp, aratand in nota sa ca: "In plan intern, este oportun ca reprezentanti ai autoritatilor sa-si exprime in mod explicit, public, aprecierea pentru importanta estetica si arhitectonica a Catedralei Sfantul Iosif si preocuparea ca aceasta cladire sa nu fie in nici un fel afectata. Astfel de declaratii vor arata atentia cu care este urmarita chestiunea, evitandu-se, in acest fel, pronuntarea asupra solicitarii Bisericii Catolice de sistare a lucrarilor". Incercarea de pacaleala a starnit Biserica Catolica, care a protestat fata de atitudinea MAE. Raspunsul ministrului Ungureanu i-a lasat perplesi ierarhii catolici. El i-a adresat Arhiepiscopului catolic Ioan Robu o propunere care il acuza de minciuna pe Monsenior: "Va propun sa realizam impreuna un exercitiu de sinceritate si sa constatam ca demersul Ministerului Afacerilor Externe a reusit sa dea un nou impuls pentru ca, in cadrul legal existent, sa se ia in considerare doleantele exprimate de Inalt Prea Sfintia Voastra".
Redam in randurile ce urmeaza scrisoarea lui Hans-Gert Poettering, candidat cu mari sanse la presedintia Parlamentului European, catre presedintele Traian Basescu.
Excelenta Voastra,
Aceasta scrisoare poarta complimentele Presedintiei Grupului Partidului Popular European (Crestin Democrati) - Democratii Europeni si a intregului Grup pe masura ce actionam pentru cauza noastra comuna a aderarii rapide a Romaniei la Uniunea Europeana.
Parlamentului European i s-a atras atentia, printr-o declaratie parlamentara scrisa, asupra ridicarii unei cladiri inalte la zece metri distanta de Catedrala Catolica Sfantul Iosif din Bucuresti. Patru organizatii oficiale romanesti nu sunt in stare sa isi coordoneze pozitiile asupra validitatii sau in-validitatii permisiunii de a construi in apropierea Catedralei Catolice, o cladire care ar trebui sa se bucure de protectie legala in calitate de monument arhitectural national romanesc, in conformitate cu Legea 422/2001.
Pe masura ce Romania parcurge aceste luni critice in cadrul procesului de aderare la Uniunea Europeana este vital ca legalitatea sa prevaleze in a opri imediat construirea unei cladiri inalte atat de aproape de un astfel de loc important de rugaciune.
Partidul Popular European este o familie de partide politice a carei motivatie morala deriva din dorinta lor pentru un crestinism practic in viata publica. Partidul Democrat din Romania solicita in prezent calitatea de membru al Partidului Popular European. Este foarte mult de dorit in prezent sa fie transmis un semnal potrivit Parlamentului European si Partidului Popular European prin incetarea sicanelor in chestiunea acestei cladiri inalte si prin asigurarea demontarii lucrarilor desfasurate.
In calitate de familie politica dedicata crestin democratiei, pot sa va spun ca ne aflam in simfonie cu dorintele poporului din Romania, a carui temelie este crestina. Impartasim cu poporul roman speranta ca dupa decenii de comunism dimensiunea spirituala a vietii sale va fi protejata de Partidul Democrat din Romania. Grupul PPE si eu speram ca intr-adevar aceasta este situatia, prin oprirea cladirii inalte de langa Catedrala Sfantul Iosif.
Cele mai bune dorinte si urari.
Al dvs. sincer,


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.