Regizorul american Martin Scorsese a declarat ca va renunta o vreme sa mai faca superproductii hollywoodiene, in ciuda succesului filmului sau recent lansat "Cartita", pentru ca marile studiouri de la Hollywood impun limite creativitatii regizorilor,
Regizorul american Martin Scorsese a declarat ca va renunta o vreme sa mai faca superproductii hollywoodiene, in ciuda succesului filmului sau recent lansat "Cartita", pentru ca marile studiouri de la Hollywood impun limite creativitatii regizorilor, transmite Reuters. Scorsese a fost indelung ovationat la Festivalul International de Film de la Roma, care se desfasoara in perioada 13 - 21 octombrie, dupa proiectia primului sau thriller politist din ultimii 11 ani, "Cartita". Filmul, a carui productie a costat 90 de milioane de dolari si care ii are in rolurile principale pe Jack Nicholson, Leonardo DiCaprio si Matt Damon, a avut incasari de 56,6 milioane de dolari in primele zece zile de la lansarea sa pe marile ecrane din America de Nord. Thriller-ul este considerat, de altfel, un concurent serios la premiile Oscar din 2007. Scorsese a declarat ca nu a avut nici o problema cu Warner Bros. Pictures, compania care a produs filmul, dar ca ii este din ce in ce mai greu sa regizeze productii cu buget mare si ca simte ca studiourile hollywoodiene impun anumite limite creativitatii regizorilor. "Cred ca descopar faptul ca, atunci cand bugetul este mare, poti sa-ti asumi mai putine riscuri", a spus Scorsese in timpul conferintei de presa care a urmat proiectiei filmului sau de la Roma. Regizorul a mai declarat ca cei de la Warner l-au sprijinit foarte mult si au fost foarte rabdatori in timpul realizarii "unui film experimental precum <<Cartita>>, care a fost finalizat in urma cu doar trei saptamani." Urmatorul proiect al lui Scorsese este extrem de diferit de filmele politiste pentru care este renumit celebrul cineast. Este o adaptare a romanului "Silence" scris de Shusaku Endo si prezinta povestea a doi misionari portughezi din secolul al XVII-lea. Regizorul a spus ca este vorba de un film cu buget restrans pe care doreste sa-l realizeze de 15 ani. Totusi, Scorsese a declarat ca nu va refuza sa realizeze filme cu buget mare daca scenariul este interesant si daca i se pun la dispozitie fondurile necesare si libertatea de a realiza filme asa cum crede de cuviinta. "As fi tentat, pentru ca este ca o boala. Este ca un drog", a spus Scorsese. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.