Tribunalul Vrancea a declarat ieri nelegale hotararile adoptate de 22 de consilieri judeteni in sedinta extraordinara din 27 septembrie, cand s-a decis inlocuirea din functia de presedinte al Consiliului Judetean Vrancea a lui Marian Oprisan. De asem
Tribunalul Vrancea a declarat ieri nelegale hotararile adoptate de 22 de consilieri judeteni in sedinta extraordinara din 27 septembrie, cand s-a decis inlocuirea din functia de presedinte al Consiliului Judetean Vrancea a lui Marian Oprisan. De asemenea, instanta a respins si cererea consilierului judetean Eduard Lambrino (PNL) privind emiterea unei ordonante presedintiale prin care el sa fie recunoscut ca presedinte al CJ Vrancea. Lambrino a refuzat sa comenteze decizia instantei, spunand ca urmeaza sa decida daca va ataca sau nu sentinta. Pe de alta parte, Oprisan a depus ieri plangere penala la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie impotriva liderului PNL Vrancea, Nini Sapunaru, pe care il acuza de instigare la abuz in serviciu in forma calificata asupra celor 22 de consilieri judeteni si a subprefectului Dragos Mircea. Autorul plangerii a declarat ca este inadmisibil ca presedintele PNL Vrancea, care nu are nici o legatura cu CJ Vrancea, sa "instige" un inalt functionar public sa incalce legea, dar si pe cei 22 de consilieri judeteni, care au refuzat sa se prezinte la sedintele ordinare convocate legal.
Referitor la sentinta data de Tribunalul Vrancea, care a constatat ca hotararile de inlocuire din functia de presedinte al Consiliului Judetean sunt nelegale, Marian Oprisan a precizat, potrivit Mediafax, ca nu simte "o satisfactie majora" deoarece activitatea administratiei judetene "a fost grav tulburata".
El a mai spus ca boicotul celor 22 de consilieri a adus prejudicii CJ Vrancea in valoare de un milion de euro si a anuntat ca va sesiza Parchetul in cazul consilierilor, pentru abuz in serviciu in forma calificata. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.