Oamenii legii din Sectorul 4 al Capitalei intarzie de mai multe luni rezolvarea unui caz de frauda, deoarece cei implicati au rude in Politie. Reprezentantii Asociatiei locatarilor din Strada Stanjeneilor Nr. 62 sustin ca Sectia 15 Politie intarzie d
Oamenii legii din Sectorul 4 al Capitalei intarzie de mai multe luni rezolvarea unui caz de frauda, deoarece cei implicati au rude in Politie. Reprezentantii Asociatiei locatarilor din Strada Stanjeneilor Nr. 62 sustin ca Sectia 15 Politie intarzie de patru luni de zile rezolvarea dosarului in care fosta administratoare a Asociatiei, Mihaela Pop, este acuzata ca a comis o frauda de aproximativ 600 milioane lei. Asociatiile de locatari sunt practic neprotejate - de foarte multe ori administratorii bagand mana in fondurile asociatiilor, fapta lor ramanand de foarte multe ori nepedepsita.
La inceputul lunii iulie, Asociatia locatarilor din strada Stanjeneilor a ramas fara curent electric pe scara blocului - furnizarea energiei electrice fiind suspendata in urma neplatii. De fapt locatarii si-au platit la timp toate obligatiile, doar ca administratoarea Mihaela Pop nu a efectuat platile catre furnizori, folosindu-se in interes propriu de banii adunati de la locatari. In urma unor cercetari ulterioare s-a dovedit ca situatia s-a repetat cu toti furnizorii Asociatiei: RADET si Distrigaz. Totalul datoriilor la RADET a ajuns la 570 milioane lei vechi - drept urmare fiind suspendata si furnizarea apei calde pe toata durata verii. Administratoarea Mihaela Pop a fost eliberata din functie, insa a refuzat sa predea actele Asociatiei.
La data de 4 iulie 2006, Asociatia locatarilor din str. Stanjeneilor 62 a depus la Sectia 15 Politie o plangere, care a fost inregistrata sub numarul PAK 1315898. Reprezentantii Asociatiei sustin ca sotul administratoarei Mihaela Pop, anume Bogdan Pop (soferul sefului Politiei Economice Sector 4, Alexandru Gaina), a influentat ancheta in acest caz. Reprezentantii Asociatiei se plang de faptul ca din 4 iulie pana in prezent ancheta in acest caz nu a inregistrat nici un progres, mai mult chiar, a fost mutata de la Sectia 15 Politie la Sectia 26. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.