Unul dintre fiefurile prostitutiei bucurestene este pe Calea Plevnei, aflata la hotarul dintre Sectoarele 1 si 6. Desi Politia a descins in nenumarate randuri in zona, focarul nu a fost stins. Multe tinere sunt rapite si obligate sa practice prostitu
Unul dintre fiefurile prostitutiei bucurestene este pe Calea Plevnei, aflata la hotarul dintre Sectoarele 1 si 6. Desi Politia a descins in nenumarate randuri in zona, focarul nu a fost stins. Multe tinere sunt rapite si obligate sa practice prostitutia. Nu de putine ori clienti sau chiar cetateni care trec prin zona sunt agresati de "pesti" si "combinatori". Un astfel de caz s-a petrecut in urma cu doua saptamani, cand Gheorghe Remus Dumitru a fost batut, sechestrat si talharit de proxenetii din zona. In urma "tratamentului" aplicat, omul a ajuns la Spitalul Universitar Bucuresti, in stare grava, cu fracturi si echimoze multiple, necesitand mai bine de o saptamana de spitalizare. In plangerea depusa la Politie, cel agresat a declarat cu lux de amanunte ca a fost sechestrat, batut si talharit de Marian Irinel, Balasa Dumitru, zis Dan Grasu, si Domnu Dorel, zis Chiorul.
Descinderi fara folos
Acestia fac parte din clanul celui mai periculos proxenet din Capitala, Mitica Domnu. Fiul acestuia, Dorel Domnu a fost arestat in luna iulie a anului trecut, dupa ce s-a aflat sub supravegherea judiciaristilor timp de mai multe luni. Numerosi clienti ai prostituatelor exploatate de proxenet au fost audiati, marturiile fiind folosite in probarea activitatii infractionale a acestuia. Cu toate acestea, el a fost eliberat din puscarie, traficantul de carne vie revenind la vechile indeletniciri. In 2002, capul bandei, Mitica Domnu, urmarit local pentru rapirea si sechestrarea unor fete, a fost si el retinut, alaturi de sotia si una dintre fiicele sale. Descinderile repetate ale Politiei la bordelul din Strada Plevnei nr. 232 nu i-a descurajat pe proxeneti, acestia desfasurandu-si nestingheriti activitatile. Zone precum Matasari, Matache, Gara de Nord sau Plevnei raman repere pentru sclavia sexuala din Romania.
Pe langa prostitutie, in aceste locuri rau famate, a inflorit si traficul de droguri, frecventarea unor astfel de zone fiind foarte periculoasa, persoanele care trec prin zona riscand sa fie batute si talharite la lumina zilei. In pofida tuturor evidentelor Politia se dovedeste a fi neputincioasa, fiind depasita de fenomenul infractional. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.