...adica "Snakes on a Plane" ("SoaP"), ceea ce inseamna de fapt "serpi in avion". Dar se poate si "avionul cu serpi". Multi s-au astepat sa fie filmul anului, mai ales in perioada asta de paranoia cu zborurile aeriene in SUA si Anglia, dar serpii nu
...adica "Snakes on a Plane" ("SoaP"), ceea ce inseamna de fapt "serpi in avion". Dar se poate si "avionul cu serpi". Multi s-au astepat sa fie filmul anului, mai ales in perioada asta de paranoia cu zborurile aeriene in SUA si Anglia, dar serpii nu sunt metafore deghizate ale teroristilor islamici. Pana la urma e mult mai amuzant sa vorbesti despre "SoaP" decat sa-l vezi. Un film "high concept", care a aparut initial ca o glumita, pentru ca tot subiectul filmului e inclus in titlu. Atat de debil incat a vuit tot Internetul. De unde a decurs tot interesul pentru film. Care a fost atat de mare, incat i-a convins pe producatori sa refilmeze, rebugeteze si chiar sa schimbe ratingul, de la audienta de 13 ani la interzis minorilor. Adaugand o scena gratuita de sex, ceva serpisori sau serpalai si o replica in plus, neortodoxa, pentru protagonist. Dar iata un sinopsis pe scurt pentru cei curiosi. Un martor care poate incrimina un mafiot e transportat din Hawaii la Los Angeles cu avionul pe care acesta din urma l-a impanzit de serpi veninosi. Agentul FBI Nelville Flynn (Samuel L. Jackson) trebuie sa-l protejeze. Belea! Sssss!!! Dar serpii sunt majoritatea CGI (imagini generate de computer), asa ca nu sunt "scary". Iar Samuel L. Jackson, Jules din "Pulp Fiction", Zeus din "Die Hard" si Mace Windu, cel mai jedi cu accent din episoadele noi ale lui Yoda Lucas, sunt cam degeaba. Viril, da, dar amuzant, nu. Daca un asemenea film era facut de Larry Cohen (autorul incredibilului "Q-sarpele cu pene") si jucat de actorul sau preferat, Michael Moriarty, ar fi fost sigur ceva de vazut. Asa, pana si efectele sunt cam proaste, non-realiste si gratuite, la fel ca tot filmul. Fanii de pe net s-au dezumflat rapid si tot hype-ul s-a rasuflat. Nu e nici macar placere gratuita, pentru ca e prea prost si inept pentru a deveni "film-cult". E si vina regizorului David R. Ellis (care a facut alt film prost, "Cellular", bazat pe o poveste de Larry Cohen!!!), fost cascador si asistent de regie si de echipa secunda. Se pregatea si un film numit "Zombies on a Plane" ("ZoaP"). Acum cred ca au bagat pentru o vreme zombii inapoi la congelator. Am vazut demult un film cu serpi intr-un submarin, care era Hitchcock, comparativ cu "SoaP". Daca e sa vorbim de filme cu serpi, exista "Venom", nu cel recent, ci cel din 1982, cu Klaus Kinski mai veninos ca serpalaul. Sau "Anaconda", in care, la fel, Jon Voight e mai periculos ca Godzilla anaconzilor. Sau "sarpele" ("Le Serpent"), film de spionaj de Henri Verneuil, in care nu apare nici o reptila care nu e umana. Sau orice sarpe care se intalneste cu Indiana Jones. Daca vreti sa vedeti film "scary", mai ruleaza "Silent Hill". Sau luati "The Hills Have Eyes", versiunea 2006, si "Hostel" pe DVD. Mai ales ca sunt "unrated".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.