Liderul PIN Lavinia Sandru i-a acuzat ieri pe Radu Berceanu si Gheorghe Dobre ca actioneaza in cadrul unui grup de interese la Ministerul Transporturilor, care urmareste falimentarea TAROM pentru a o privatiza ulterior in propriul beneficiu si comasa
Liderul PIN Lavinia Sandru i-a acuzat ieri pe Radu Berceanu si Gheorghe Dobre ca actioneaza in cadrul unui grup de interese la Ministerul Transporturilor, care urmareste falimentarea TAROM pentru a o privatiza ulterior in propriul beneficiu si comasarea aeorporturilor Otopeni si Baneasa pentru a avantaja o serie de persoane. Potrivit lui Sandru, acest grup de interese este apropiat de presedintele Traian Basescu si PD. "Principalii beneficiari ai comasarii celor doua aeroporturi ar fi persoane despre care presa a scris si care au un mare interes pentru terenurile din zona: Ion Tiriac, Gabriel Tara, Aleodor Francu, Fathi Taher, Gigi Becali si Viorel Hrebenciuc", a devaluit Sandru. Ea a amintit ca aceste terenuri au fost cumparate "pe nimic", dar valoreaza enorm in prezent. Responsabili pentru aceste manevre sunt, potrivit reprezentantei PIN, nimeni altii decat Berceanu si Dobre. "Despre Gheorghe Dobre avem impresia ca a disparut, ca nu mai este atat de vizibil. Nu este adevarat. Peste tot el a fostul omul de care Traian Basescu s-a folosit, pe care s-a bizuit in momente de cotitura si pe care il duce acolo unde este vorba, mai ales, de multi bani", a adaugat Sandru. O alta actiune a cuplului Berceanu-Dobre, ar fi, potrivit deputatului PIN, legata de recenta decizie a TAROM de a reduce la jumatate preturile curselor interne. Dupa calculele vicepresedintelui PIN, prin aceasta reducere, compania aeriana ar pierde in jur de 50-60 milioane de euro anual, pierdere care ar aduce compania in pragul falimentului, solutia ramanand privatizarea. "Atunci vor aparea niste baieti smecheri cu interese in zona care vor spune ca vor sa salveze compania", a sustinut Sandru, aratand tot spre Berceanu. Liderul PIN a sustinut ca, in cazul privatizarii, perdant va fi statul roman, singurul beneficiar fiind acela care va participa la privatizare. Liderul PIN a anuntat ca va trimite aceste informatii presedintelui Traian Basescu.
Replica lui Berceanu
Afirmatiile vicepresedintelui PIN Lavinia Sandru referitoare la posibila favorizare a unor grupuri de interese care urmaresc preluarea unor unor terenuri prin comasarea aeroporturilor Otopeni si Baneasa sunt lipsite de logica, a declarat ieri pentru Mediafax, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. "Daca doamna Sandru ar fi avut si un curs de logica printre cursurile de maimutareli pe care le-a facut, si-ar fi dat seama ca declaratiile ei n-au nici un sens. Cand doamna Sandru o sa vorbeasca despre Shakespeare si nu despre aeroporturi, o sa fiu foarte atent la ce o sa spuna", a afirmat Berceanu. El a adagat ca prin comasarea celor aeroporturi va fi creata o entitate mult mai puternica, "care se poate opune mult mai bine intereselor venite din afara". "Nu vreau sa aduc argumente de specialitate, insa vreau sa dau exemplul companiei aeroportuare din Paris, care reuneste sase-sapte aeroporturi apartinand aceleiasi aglomerari urbane", a mai spus Berceanu. (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.