Vicepresedintele PSD Mihai Tanasescu a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca propunerea de buget pe 2007 a Guvernului Tariceanu va creste deficitul bugetar si inflatia. Tanasescu a mentionat, citat de Mediafax, ca "bugetul este construit pe v
Vicepresedintele PSD Mihai Tanasescu a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca propunerea de buget pe 2007 a Guvernului Tariceanu va creste deficitul bugetar si inflatia. Tanasescu a mentionat, citat de Mediafax, ca "bugetul este construit pe valori nereale si nu tine cont de ceea ce se intampla in societatea romaneasca". Liderul PSD a apreciat ca propunerile Guvernului vor adanci problemele existente in cadrul Ministerului Apararii, prin alocarea unei sume insuficiente, de doar 1,7% din PIB, fata de 2,38% cat era negociat cu NATO, va saraci agricultorii, care vor primi subventii cu 23% mai mici si ii va sili pe acestia sa renunte la exploatarea terenurilor. "In vreme ce state ca Franta sau Germania au prevazut in bugetele lor cote de 17-18% destinate protectiei sociale, guvernul Tariceanu a scazut de la 13%, cat era in 2004 la 10%, aceasta alocare", a precizat Tanasescu. El considera ca dupa 1 ianuarie 2007 preturile vor creste cu cel putin 30% si vor crea dificultati reale celor peste 3 milioane de salariati care au salarii minime, precum si pensionarilor. "Noi nu vom vota acest buget, in forma in care este acum. Asteptam sa vedem daca se mai poate schimba ceva in comisiile de specialitate, lucru greu de crezut", a mai spus Tanasescu. (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.