Un preot sustine ca a fost batut de calugarii din manastirea tulceana Cocosu, bagat intr-o camasa de forta si abandonat apoi pe un camp. Preotul Andrei, in varsta de 52 de ani, a fost adus, vineri seara, la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) din Tulc
Un preot sustine ca a fost batut de calugarii din manastirea tulceana Cocosu, bagat intr-o camasa de forta si abandonat apoi pe un camp. Preotul Andrei, in varsta de 52 de ani, a fost adus, vineri seara, la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) din Tulcea, cu fractura de stern, in momentul internarii, acesta aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice. Preotul a declarat ca a fost batut de calugarii de la Manastirea Cocosu, care l-au imbracat intr-o camasa de forta si l-au abandonat apoi pe un camp, unde a fost gasit de mai multe persoane care l-au dus, de altfel, la spital. "Am fost transferat la Manastirea Cocosu pe data de 8 septembrie printr-un ordin al Arhiepiscopului Tomisului si de cand am ajuns calugarii de acolo mi-au provocat probleme. Din cauza lor am ajuns asa", a spus preotul Andrei.
Acuzatii respinse
In schimb, calugarii sustin ca preotul Andrei a provocat probleme inca de la venirea in manastire, el luandu-le enoriasilor din sacose sticlele cu vin. "Spargea geamurile chiliei pe care a primit-o, provoca scandal, primeam plangeri din cauza lui, dar niciodata nu i-am facut vreun rau", a precizat, citat de Rompres, unul dintre calugari, sub protectia anonimatului. "A stat cu sotia lui aproape o saptamana intr-o chilie, dar femeia a plecat la Targu Neamt, unde am inteles ca are copii si o casa. De fiecare data cand am incercat sa il potolim ne spunea ca are el prieteni care ne vor face rau", a afirmat un alt calugar. Calugarii de la Manastirea Cocosu au negat si faptul ca l-ar fi bagat intr-o camasa de forta pe parintele Andrei.
Politistii tulceni au declansat o ancheta in acest caz, urmand sa stabileasca imprejurarile in care a fost ranit preotul Andrei. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.