Cea de-a 39-a editie a Mondialelor de gimnastica artistica debuteaza astazi, la Aarhus (Danemarca), cu intrecerile calificarile masculine pe echipe, programate timp de doua zile. Cu loturi evident modificate, in special la feminin, Romania si-a fixat
Cea de-a 39-a editie a Mondialelor de gimnastica artistica debuteaza astazi, la Aarhus (Danemarca), cu intrecerile calificarile masculine pe echipe, programate timp de doua zile. Cu loturi evident modificate, in special la feminin, Romania si-a fixat ca obiectiv o pozitionare intre primele 24 de team-uri, cele care vor evolua automat la intrecerile lumii de anul viitor, competitie care va oferi primelor 12 echipe pasaportul pentru JO de la Beijing. In plus, FRG si-a propus sa obtina si 3-4 medalii. Daca lotul masculin il are in frunte pe multiplul medaliat european, mondial si olimpic, Marian Dragulescu, revenit dupa o accidentare, la fete, coordonatorul Nicolae Forminte mizeaza in special pe Sandra Izbasa si Steliana Nistor.
Celor doua li se vor adauga Dana Druncea, Floarea Leonida, Elena Chiric si Loredana Sucar, pentru ca Marocanul sa fie talonat de Razvan Selariu, Flavius Koczi, Dan Potra, Daniel Popescu, Marius Berbecar si Robert Stanescu, o reprezentativa mult mai galonata si experimentata ca a gimnastelor noastre, majoritatea dintre ele prezenta in premiera la o disputa de asemenea anvergura. (C.V)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.