Dupa un periplu prin Europa, artistul fotograf Sorin Radu s-a stabilit la New York, unde a continuat sa faca ceea ce stia cel mai bine - fotografii - dupa ce in Romania anilor '60 ilustrase numeroase albume ale celor mai importanti pictori romani si
Dupa un periplu prin Europa, artistul fotograf Sorin Radu s-a stabilit la New York, unde a continuat sa faca ceea ce stia cel mai bine - fotografii - dupa ce in Romania anilor '60 ilustrase numeroase albume ale celor mai importanti pictori romani si ale unor reprezentative manastiri si biserici moldovenesti.
In metropola americana a batut mai toate muzeele, colaborand cu prestigioase publicatii. Recunoscandu-i-se meritul de a fi un maestru al luminii si umbrelor, de asa maniera incat a intrat in marea societate, pozandu-i pe imparateasa Farah Pahlavi, a Iranului, presedintele Ronald Reagan si alti demnitari, fiind prezent la numeroase evenimente socio-politice si cultural-artistice de-o parte si alta a Oceanului. A fost in preajma Regelui Mihai si a altor exilati, printre care Eugen Ionescu, Paul Goma, Radu Aldulescu, Sergiu Commissiona, Vladimir Orloff, Mariana Nicolesco. Culmea reusitelor acestor demersuri artistice: a patruns in atelierul sanctuar al pictorului Salvado Dali, care si-a semnat portretele!
Din 1990, Sorin Radu are doua... case si face naveta la Bucuresti, avand-o asistenta si colaboratoare pe talentata Maria Stefanescu. Acest cuplu s-a specializat, in ultima vreme, sa-i prezinte pe marii eroi ai scenei "pe pereti", cum s-a exprimat Radu Beligan, la vernisajul expozitiei celor mai de seama actori romani contemporani (2003, la noul sediu al Ministerului Culturii si Cultelor). Pe langa alte reprezentari (albumul monografic al Ambasadei Italiei la Bucuresti si caseta-album "FIFA 100", cu Gica Hagi in prim-plan), a urmat o expozitie a teatrelor de copii si tineret (2004, la Teatrul "Ion Creanga") si una organizata cu prilejul Festivalului International de teatru evreiesc "Avram Goldfaden" (2005, Bucuresti).
Prezenti anul trecut la toate spectacolele primei editii a "Festivalului International de Teatru pentru Copii", cei doi artisti fotografi au imortalizat chipuri, scene si atitudini, din cele mai reprezentative trupe autohtone si straine prezente la Teatrul "Ion Creanga". Acum, in foaierul acestuia, este prezenta o expozitie de exceptie (vernisata in ziua de 10 octombrie a.c.), in care vioara intai apartine fotografului de teatru Maria Stefanescu, pana aici mereu aflata in umbra maestrului Sorin Radu. Este un debut plin de har si promisiuni pentru ceea ce inseamna sa te pleci cu dragoste in fata slujitorilor Thaliei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.