Bucurestiul gazduieste, incepand de ieri, o serie de manifestari dedicate implinirii a 1900 de ani de la transformarea Daciei in provincie romana. Muzeul National si-a deschis portile pentru inaugurarea unei expozitii cu titlul "Dacia Augusti Provin
Bucurestiul gazduieste, incepand de ieri, o serie de manifestari dedicate implinirii a 1900 de ani de la transformarea Daciei in provincie romana. Muzeul National si-a deschis portile pentru inaugurarea unei expozitii cu titlul "Dacia Augusti Provincia", in prezenta reprezentantilor autoritatilor romane, a presedintelui Consiliului Comunal din Roma, Mirko Coratti si a Ambasadorului Italiei, Daniele Mancini. Expozitia prezinta piese deosebite ce provin din muzeele nationale romane, precum si pretioase busturi si obiecte oferite de prestigioasele Muzee Capitoline si Muzeul Pietelor lui Traian de la Roma, aduse pentru prima data in Romania. In paralel vor avea loc dezbateri academice pe tema prezentei romane in Dacia si a originii civilizatiei latine a Romaniei. Astfel, la 19 octombrie la Institutul Italian de Cultura se va desfasura conferinta referitoare la Columna lui Traian si la Sarmisegetuza. Tot ieri bucurestenii au asistat la parada militara sui-generis a unor "legiuni romane", pe traseul Cercul Militar National - Calea Victoriei - Muzeul National de Istorie. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.