Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, s-a pronuntat pentru functionarea RAFO, o decizie definitiva in cazul rafinariei din Onesti urmand a fi luata in cursul acestei luni. Aceasta a fost concluzia discutiilor pe care reprezentantii RAFO le-au pur
Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, s-a pronuntat pentru functionarea RAFO, o decizie definitiva in cazul rafinariei din Onesti urmand a fi luata in cursul acestei luni. Aceasta a fost concluzia discutiilor pe care reprezentantii RAFO le-au purtat cu ministrul Vladescu, caruia i-au prezentat documentele cerute privind actionariatul si rezultaele financiare ale companiei. Actionarii si managementul rafinariei au obtinut asigurari din partea ministrului in ceea ce priveste renegocierea modalitatilor de plata a datoriei istorice, acumulate de RAFO inainte de octombrie 2003. "Doresc efectiv ca RAFO sa reporneasca, sa functioneze si, impreuna cu membrii Guvernului, sa gasim solutia definitiva pentru rafinaria de la Onesti, in sensul existentei si functionarii, iar nu al falimentului", a declarat ministrul Sebastian Vladescu, dupa intalnirea cu reprezentantii RAFO. "Avem sperante foarte mari, dar in acelasi timp ne putem astepta la orice", a declarat, cu retinere, si liderul sindical de la RAFO, Ion Marian. Discutiile purtate cu Vladescu au avut loc la putin timp dupa intalnirea dintre presedintele AVAS, Razvan Orasanu, si o delegatie condusa de vice-cancelarul austriac, Hurbert Gorbach, si reprezentantul CALDER-A International, Todor Batkov.(D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.