Mircea Rednic a declarat ieri ca primul antrenor care ar trebui sa fie chestionat de membrii Comisiei Tehnice din cadrul FRF este chiar selectionerul Victor Piturca. "Cred ca primul de care ar trebui sa se ia cei din comisie este selectionerul. El a
Mircea Rednic a declarat ieri ca primul antrenor care ar trebui sa fie chestionat de membrii Comisiei Tehnice din cadrul FRF este chiar selectionerul Victor Piturca. "Cred ca primul de care ar trebui sa se ia cei din comisie este selectionerul. El a spus ca jucatorii de la Dinamo nu sunt de Nationala, ca cei de la Dinamo nu sunt pregatiti fizic. El a inceput", a declarat Rednic. Antrenorul lui Dinamo sustine ca nu l-a atacat niciodata pe selectioner, ci si-a aparat jucatorii. "Eu nu am criticat pe nimeni. Eu nu am facut nimic altceva decat sa imi apar jucatorii. Eu ii cunosc mai bine decat oricine. Nu m-am legat de tactica, de maniera de joc, de absolut nimic. Daca ei cred ca prin decizia asta ma vor impiedica sa imi apar jucatorii se insala. Ca ii convine selectionerului sau nu, eu o sa imi apar jucatorii, indiferent de sanctiuni", a mai spus Rednic. Inaintea meciului Romania - Belarus, din preliminariile lui Euro 2008, Rednic afirmase ca Dinamo ar fi meritat mai multi jucatori la lot. La randul sau, antrenorul stelist Cosmin Olaroiu a spus ca Ovidiu Petre se afla la doar 50 la suta din potential si ca nu trebuia convocat la echipa nationala.
Imunitate pentru selectioner
Comisia Tehnica din cadrul FRF a emis joi un comunicat in care ii atentioneaza pe antrenori "sa elimine din viitoarele declaratii atacurile la adresa unui coleg de breasla", in caz contrar acestia urmand a fi chemati in fata Comisiei de Disciplina a FRF. In comunicatul comisiei, postat si pe site-ul FRF, sunt oferite drept exemplu declaratiile unor antrenori din Liga I, facute inaintea meciului Romania-Belarus. "Un exemplu in acest sens il reprezinta declaratiile rautacioase ale unor antrenori de club indreptate impotriva selectionerului echipei noastre nationale, cu ocazia jocului Romania - Belarus, din preliminariile lui Euro 2008", se arata in comunicat. Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, sustine ca decizia comisiei a fost luata pentru a elimina atacurile dintre antrenori, fapt constatat in ultimul an. "Intr-adevar, aceasta decizie a fost luata dupa meciul cu Belarus, e adevarat, dar e o consecinta a atacurilor din ultimul an ale antrenorilor. Se refera la toti antrenorii din fotbal. Eu inteleg ca aceasta decizie le interzice antrenorilor sa se atace intre ei", a precizat Lupescu. Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, apreciaza ca decizia este buna. "Democratia este prost inteleasa de unii antrenori. Foarte bine a facut comisia atunci cand a luat aceasta masura. Piturca e atacat de patru luni de zile in anumite ziare. Nu e vorba de libera exprimare, ei s-au referit la jigniri", a mentionat Dragomir. Presedintele FRF, Mircea Sandu, a refuzat sa comenteze decizia luata, motivand ca este plecat din tara.
Riciu vrea opinii blande
Presedintele Comisiei Tehnice din cadrul FRF, Mircea Radulescu, sustine ca decizia nu ii impiedica pe tehnicieni sa vorbeasca despre un alt antrenor: "Este un comunicat bland, dar a fost receptionat dur, care, vezi Doamne, ar interzice antrenorilor sa se pronunte. Nu este problema de democratie. Ea exista. Este vorba despre un cod de conduita al antrenorilor care ii obliga la fair-play", a spus Radulescu. Intrebat daca aceasta hotarare nu incalca prevederile Constitutiei, Radulescu a raspuns: "Exista un cod in care sunt prevederi pentru a evita atacurile rautacioase la adresa unui coleg de breasla. Rednic si Olaroiu isi pot exprima punctul de vedere, dar nu sub forma de indignare, de suparare. Intr-un climat agresiv, astfel de declaratii pot incita suporterii unui club impotriva altui club sau jucatorii acelui club. Antrenorii pot sa comenteze aspecte tehnice sau de orice fel, dar declaratiile lor sa nu aiba un caracter incitant. Nimeni nu spune ca nu au voie sa comenteze. Noi i-am atentionat doar asupra modului in care o fac. Trebuie gasita linia de mijloc. Uitati-va la arbitri, ati vazut un arbitru sa atace un alt arbitru?". Conform articolului 30, aliniatul 1, din Constitutia Romaniei, "libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile". De asemenea, aliniatul doi al aceluaiasi articol subliniaza faptul ca "cenzura de orice fel este interzisa". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.